Premiär för klimatsmart kebab
4 Sep 2022
– Kycklingkebaben från Lithells är färdigskuren i tunna skivor, i storleken 30x30x3 millimeter. Den smakrika kebabkryddningen gör att produkten passar bra till wok, i gryta och gratäng utöver till den klassiska serveringen med pitabröd, grönsaker och kebabsås, säger Ann-Sofie Malmgren, produktchef på Atria Foodservice.
Lithells kycklingkebab levereras fryst och kan snabbt värmas upp i ugn eller på stekbord, den fungerar även för varmhållning.
Kycklingkebabens klimatvärde ligger på 3,07kg CO₂e/kg jämfört med nötkött som ligger på cirka 28kg CO₂e/kg. Produkten är nyckelhålsmärkt och producerad i Sverige.
–Vår kycklingkebab har en hög kötthalt på 97 procent och är gjord på bitar av kycklingbröstfilé vilket ger en bra smak och struktur. Det här är en produkt som passar många och kan varieras i det oändliga, säger Ann-Sofie Malmgren.
Serveringsförslag:
Wok med kycklingkebab & quinoa 10 port
Kycklingkebab
Mungbönor,
Sojabönor, gröna,
Quinoa4 dl
Purjolök, skuren 300g
Morot, strimlad 300g
Sultanrussin (kan uteslutas)
100gKoriander, färsk, skuren
100gRöd chili, finskuren
100gMatolja 0
,5 dl*Srirachamajonnäs,
Salt och peppar
Gör så här:
Koka quinoa enligt anvisning.
Hetta upp en stor panna, till exempel wokpanna eller Muurikka och stek kycklingkebab tills den får lite färg.
Tillsätt purjolök, morot och chili, stek ytterligare någon minut.
Tillsätt mungbönor, sojabönor och sultanrussin.
Smaka av med koriander, salt och peppar.
Servera gärna med srirachamajonnäs.
Klimattal: 1,4 kg CO2e/portion
4 Sep 2022
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Ny sjömatsutbildning lanseras
"Deltagarna får en djupare förståelse för hållbarhet, artkännedom och näringslära, samtidigt som de får praktisk erfarenhet av tillagningstekniker"
-
Så mycket kaffe dricks på jobbet – cheferna toppar listan
Här är topp 5 yrken och roller som konsumerar mest kaffe.
-
Strawberry ska bygga Nordens största flygplatshotell på Arlanda
"Det känns fantastiskt för oss att kunna erbjuda ett fullservice-hotell"
-
Idag lanseras Spenn
"Med Spenn och partnerskapet med Norwegian kommer vi att skapa synergier och mervärde för våra medlemmar och partners på ett sätt som aldrig tidigare har gjorts inom lojalitet"
-
Solvalla tar från årsskiftet över restaurangerna vid arenan
"Framför allt finns det synergier som vi kommer att utnyttja"
-
Pontus Frithiof lanserar en egen te-kollektion
"Vi hoppas att våra gäster ska upptäcka teets många möjligheter"
-
Vildmarkshotellet bygger spa för 40 miljoner
"Vår vision är att skapa en oförglömlig upplevelse där gästerna verkligen känner naturens kraft och närhet"