Recept av Filip Poon till internationella Margarita-dagen
17 Feb 2022
Varje år den 22 februari hyllar vi den klassiska drinken Margarita, som kännetecknas av dess perfekta kombination av surt och salt. En klassisk Margarita innehåller tequila, Cointreau, limejuice och en rimmad saltkant. Drinken sägs bära på en tragisk kärlekshistoria, av en bartender vars kärlek för en vacker dansös lämnades obesvarad. Han skapade då drinken som fick komma att bära hennes namn, Margarita.
Tips: Servera Margaritas och laga Filip Poons färgstarka Chili sin Carne, till tonerna av Mariachi-musik.
Recept på Filip Poons Chili sin Carne:
Räcker till: 4 portioner Tillagningstid: ca 20 min
Ingredienser:
4st skivade vitlöksklyftor
2st finhackad gul lök
1 tärnad zucchini
1 paprika, tärnad 1 finhackad röd chili
2 tsk spiskummin
3 tsk paprikapulver
1 tsk malet bryggkaffe 400 g vita bönor
400 g kidneybönor
2,5 dl vatten
2 burk krossad tomat 2 dl gräddfil
1st kruka koriander
Så här gör du:
1. Hacka alla grönsaker och fräs i rapsolja med kryddor, salt, peppar och kaffe.
2. Tillsätt krossad tomat och vatten, låt koka på medelvärme i 5 min.
3. Lägg i bönorna och låt puttra i 5 min.
4. Servera med gräddfil och koriander.
Recept på en klassisk Margarita:
Ingredienser:
4 cl tequila
2,5 cl Cointreau
2 cl limejuice
Flingsalt
Så här gör du:
1. Skaka alla ingredienser tillsammans med en stor iskub
2. Fukta kanterna av ett glas med lime och rulla i saltet
3. Sila upp drinken i glaset och garnera med en limeklyfta
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Cointreau/margarita.se
17 Feb 2022
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Kryddiga drinkar med Fireball
Firebål, Spicy Sunrise och Fireball Sour
-
Introducerar ett nytt kvällskoncept - traditionellt kinesiskt midnattsnack
"Ambitionen är att inte bara erbjuda utsökt mat, utan också skapa en unik och spännande atmosfär"
-
Topp 10: Hit reser svenskarna på höstlovet
"Det har varit ett högt bokningstryck i år"
-
Estrellas Heta Häxhattar med chili och gräddfil gör comeback
De frasiga barsnacksen är tillbaka
-
Nytt skräckhus i restaurang Fiesta under Halloween på Gröna Lund
"I den zombiesmittade restaurangen Zombiesta förvandlas varje gäst till en del av menyn när de möter kökspersonal som inte bara lagar maten, utan också jagar den"
-
Fanta lanseras med Beetlejuice -design
"Inför Halloween kände vi att det var det perfekta tillfället att skaka om Fanta lite och blanda det bubbliga och färgglada med Beetlejuices läskigheter"
-
Han blir ny vd för Hotel Diplomat
"Det är en spännande och stimulerande utmaning"