Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Recept av Filip Poon till internationella Margarita-dagen

 
Recept av Filip Poon till internationella Margarita-dagenMargarita och chili sin carne. Den 22:a februari är det International Margarita day. Här ett recept på en saltkantat Margarita och en het Chili sin Carne skapad av Filip Poon.
 
Varje år den 22 februari hyllar vi den klassiska drinken Margarita, som kännetecknas av dess perfekta kombination av surt och salt. En klassisk Margarita innehåller tequila, Cointreau, limejuice och en rimmad saltkant. Drinken sägs bära på en tragisk kärlekshistoria, av en bartender vars kärlek för en vacker dansös lämnades obesvarad. Han skapade då drinken som fick komma att bära hennes namn, Margarita.

Tips: Servera Margaritas och laga Filip Poons färgstarka Chili sin Carne, till tonerna av Mariachi-musik.   

Recept på Filip Poons Chili sin Carne:

Räcker till: 4 portioner Tillagningstid: ca 20 min

Ingredienser:

4st skivade vitlöksklyftor
2st finhackad gul lök
1 tärnad zucchini
1 paprika, tärnad 1 finhackad röd chili
2 tsk spiskummin
3 tsk paprikapulver
1 tsk malet bryggkaffe 400 g vita bönor
400 g kidneybönor
2,5 dl vatten
2 burk krossad tomat 2 dl gräddfil
1st kruka koriander


Så här gör du:

1. Hacka alla grönsaker och fräs i rapsolja med kryddor, salt, peppar och kaffe.
2. Tillsätt krossad tomat och vatten, låt koka på medelvärme i 5 min.
3. Lägg i bönorna och låt puttra i 5 min.
4. Servera med gräddfil och koriander.

 

Recept på en klassisk Margarita:
Ingredienser:

4 cl tequila
2,5 cl Cointreau
2 cl limejuice
Flingsalt 

Så här gör du:
1. Skaka alla ingredienser tillsammans med en stor iskub
2. Fukta kanterna av ett glas med lime och rulla i saltet
3. Sila upp drinken i glaset och garnera med en limeklyfta  

 



Av: Annika Rådlund Källa och foto: Cointreau/margarita.se