Recept: Jill Johnsons grillrecept på Sticky Ribs BBQ-style
4 Sep 2020
Sticky Ribs BBQ-style
4-6 portioner
2-3 kg tunna revben
1 gul lök
1 tsk svartpepparkorn
3 lagerblad
2 tsk salt
Till servering
Flingsalt och en nypa chiliflakes
BBQ-sås
1 rödlök
3 vitlöksklyftor
1 msk rökt paprikapulver
½ tsk hela svartpepparkorn
2 msk olivolja
1 flaska chilisås (340 g)
1 ½ dl passerade tomater
½ dl äppelcidervinäger
1 dl Bourbon whiskey
2 dl mörkt muscovadosocker
1 tsk salt
Gör så här:
Börja med barbecuesåsen: Skala och hacka lök och vitlök. Fräs lök, vitlök, rökt paprikapulver och pepparkorn i olja utan att det tar färg. Tillsätt resten av ingredienserna och låt sjuda på svag värme i 20 minuter. Rör då och då. Låt såsen svalna.
Ribs: Koka upp rikligt med vatten i en stor syltkastrull. Skala, klyfta och lägg i löken, svartpepparkornen, lagerbladen och saltet. Lägg i köttet och låt det sjuda varsamt tills köttet släpper från benen, cirka 1 ½-2 timmar.
Gör i ordning en fin grillglöd. Lägg på de kokta revbenen och pensla generöst med BBQ-sås runtom.
Grilla några minuter runtom men passa så att de inte bränns på grund av sockret i såsen. Låt dem vila cirka 10 minuter innan du skär upp dem. Strö på lite flingsalt och chiliflakes och servera.
Receptet finns även med i kokboken Country cooking, där bjuder hon på allt från handtrillade köttbullar och rökiga revben till fabulösa hamburgare, hemgjord lemonad och grillade marshmallows. Allt serverat till toner av sorgsna countryballader och uppsluppen honky tonk.
4 Sep 2020
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Ny sjömatsutbildning lanseras
"Deltagarna får en djupare förståelse för hållbarhet, artkännedom och näringslära, samtidigt som de får praktisk erfarenhet av tillagningstekniker"
-
Så mycket kaffe dricks på jobbet – cheferna toppar listan
Här är topp 5 yrken och roller som konsumerar mest kaffe.
-
Strawberry ska bygga Nordens största flygplatshotell på Arlanda
"Det känns fantastiskt för oss att kunna erbjuda ett fullservice-hotell"
-
Idag lanseras Spenn
"Med Spenn och partnerskapet med Norwegian kommer vi att skapa synergier och mervärde för våra medlemmar och partners på ett sätt som aldrig tidigare har gjorts inom lojalitet"
-
Solvalla tar från årsskiftet över restaurangerna vid arenan
"Framför allt finns det synergier som vi kommer att utnyttja"
-
Pontus Frithiof lanserar en egen te-kollektion
"Vi hoppas att våra gäster ska upptäcka teets många möjligheter"
-
Vildmarkshotellet bygger spa för 40 miljoner
"Vår vision är att skapa en oförglömlig upplevelse där gästerna verkligen känner naturens kraft och närhet"