Restaurang Rummel öppnar i den nybyggda paviljongen
Den nybyggda paviljongen på Norra Stationsgatan i Stockholm inhyser nu restaurang Rummel.
Rummel har lite över 100 sittplatser som är fördelade på två våningsplan.
På bottenvåningen finns en bar och möjlighet till chambre séparée.
Utanför restaurangfönstret kommer det snart att öppna en uteservering.
15 Mar 2023
–Namnet Rummel ska ge en positiv klang - det står för livsnjutaren och framförallt matlagning med mycket kärlek och passion, säger krögaren Robin Moderato.
– Det kommer inte att vara fine dining utan rätt typ av prisnivå, men en hög nivå på det vi gör, säger Robin Moderato.
– Ambitionen är att skapa en restaurang för både grannarna i kvarteret och en krog som är väl värt en omväg. Vi lägger även stor vikt på dryck, konst och musik, säger Christopher Ellertsson.
Interiört sätter träkonstruktionen med höga limträpelare och bjälkar tonen. Väggarna är klädda med kork, som både ska ge ett varmt uttryck och bidra till god akustik. Byggnadens fönster ger utsikt åt flera håll, den högre delen är i riktning mot Norra Tornen.
–Vi har jobbat med hela kvarteret, vi har till exempel öppnat upp nedre botten i de två kontorsfastigheter intill som vi äger. Det är mer restauranger här nu än för några år sedan, säger Madeleine Castenvik Holt som är Marknads- och kommunikationschef på Humlegården Fastigheter AB.
– Det här ska bli ett myllrande torg. Vår vision för paviljongen är i linje med vad vi hoppades få hit till platsen säger Anna Kullendorff, Affärsutvecklingschef på Humlegården.
Rummel
Öppningsdatum: 15 mars 2023
Adress: Norra stationsgatan 26, Stockholm
Krögare: Robin Moderato och Christopher Ellertsson
Köksmästare: Zakarias Silverberg
Fastighetsägare: Humlegården
Arkitekt: Henning Larsen Architects
Inredningsarkitekt: Milimeter Arkitekter
Text och foto: Annika Rådlund
15 Mar 2023
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Ny sjömatsutbildning lanseras
"Deltagarna får en djupare förståelse för hållbarhet, artkännedom och näringslära, samtidigt som de får praktisk erfarenhet av tillagningstekniker"
-
Så mycket kaffe dricks på jobbet – cheferna toppar listan
Här är topp 5 yrken och roller som konsumerar mest kaffe.
-
Strawberry ska bygga Nordens största flygplatshotell på Arlanda
"Det känns fantastiskt för oss att kunna erbjuda ett fullservice-hotell"
-
Idag lanseras Spenn
"Med Spenn och partnerskapet med Norwegian kommer vi att skapa synergier och mervärde för våra medlemmar och partners på ett sätt som aldrig tidigare har gjorts inom lojalitet"
-
Solvalla tar från årsskiftet över restaurangerna vid arenan
"Framför allt finns det synergier som vi kommer att utnyttja"
-
Pontus Frithiof lanserar en egen te-kollektion
"Vi hoppas att våra gäster ska upptäcka teets många möjligheter"
-
Vildmarkshotellet bygger spa för 40 miljoner
"Vår vision är att skapa en oförglömlig upplevelse där gästerna verkligen känner naturens kraft och närhet"