Scan lanserar svenska lufttorkade charkuterier
14 Apr 2020
Smakmässigt motsvarar de spanska och italienska charkuterier men de kommer med alla fördelar som svenskt kött innebär. Det vill säga kortare transporter, bättre djurskydd och lägre antibiotikaanvändning. Scans lufttorkade charkuterier består av 100 % svenskt kött och hela kedjan ligger inom Sveriges gränser.
Scan menar att efterfrågan på svenskt kött har ökat markant och enligt Jordbruksverkets siffror sjönk försäljningen av importerat fläskkött under 2018 med 6,6 %, samtidigt som försäljningen av svenskt fläskkött ökade med hela 3,5 %. Den vändande trenden bekräftas i en undersökning framtagen av SIFO, på uppdrag avICA och LRF, där 7 av 10 uppger att de helst väljer svenskt producerad mat om möjligt.
Scan som endast tillhandahåller svenskt kött ser den stigande efterfrågan som ett tecken på en ökad medvetenhet hos konsumenterna.
Rapsgrisarna kommer från nio noga utvalda gårdar och äter ett foder som innehåller närodlad raps. Den rapsen bidrar med Omega 3 som ska göra köttet extra saftigt, mört och smakrikt.
Den nya serien består av Prosciutto Crudo, Coppa och Fänkålssalami. Samtliga är gjorda av svensk Rapsgris från nio utvalda svenska gårdar och har lagrats i upp till sex månader.
PROSCIUTTO CRUDO
Prosciutto Crudo betyder lufttorkad skinka på italienska. Scans svenska version har inte smaksatts utan enbart rimmats och lufttorkats för att framhäva den naturliga smaken. Resultatet är en salt skinka med en något nötig karaktär. Lagrad i minst sex månader.
COPPA
Coppa är gjort av karré från grisens skuldra eller nacke. Scan lufttorkad Coppa är milt smaksatt med vitpeppar,koriander och enbär för att förhöja den naturliga smaken. Lagrad i minst tre månader.
FÄNKÅLSSALAMI
Lufttorkad fänkålssalami är klassiskt smaksattmed torkad fänkål som gifter sig med salamins sälta. Salamin är grovmald och utan späck för att förhöja hantverket bakom produkten
Scans lufttorkade charkuterier finns tillgängliga från vecka 16.
Källa och foto: Scan
14 Apr 2020
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Kryddiga drinkar med Fireball
Firebål, Spicy Sunrise och Fireball Sour
-
Introducerar ett nytt kvällskoncept - traditionellt kinesiskt midnattsnack
"Ambitionen är att inte bara erbjuda utsökt mat, utan också skapa en unik och spännande atmosfär"
-
Topp 10: Hit reser svenskarna på höstlovet
"Det har varit ett högt bokningstryck i år"
-
Estrellas Heta Häxhattar med chili och gräddfil gör comeback
De frasiga barsnacksen är tillbaka
-
Nytt skräckhus i restaurang Fiesta under Halloween på Gröna Lund
"I den zombiesmittade restaurangen Zombiesta förvandlas varje gäst till en del av menyn när de möter kökspersonal som inte bara lagar maten, utan också jagar den"
-
Fanta lanseras med Beetlejuice -design
"Inför Halloween kände vi att det var det perfekta tillfället att skaka om Fanta lite och blanda det bubbliga och färgglada med Beetlejuices läskigheter"
-
Han blir ny vd för Hotel Diplomat
"Det är en spännande och stimulerande utmaning"