Scandic lanserar grönare sommarmeny – med Oumph!
28 Jun 2016
alternativ. Bland annat plockas vegetariska Oumph! in som ett alternativ för både de som vill äta mer grönt och för de som är veganer.
Efterfrågan på fler gröna alternativ på tallriken ökar år för år och det nya begreppet flexitarian har växt fram. Konsumenten som inte avstår från kött
och fisk men gärna byter ut det ett par gånger i veckan mot vegetariska alternativ.
- Vi vet att var tredje svensk är flexitarian i Sverige idag och vi vill erbjuda dem en meny som passar deras smak. Våra gäster är medvetna och
vill må bra av maten de äter, vilket innebär mat som är god för miljön och som även ger dig energi. Sommarmenyn
tillsammans med Oumph! utgör väldigt spännande alternativ för detta, säger Henrik Severin, Kökschef Scandic Sverige.
Rätterna från den gröna menyn Grön sommar är trädgårdssallad med matvete, färska örter och avokadodressing och tacos med Pulled Oumph!
med physalissalsa och en jordgubbsdröm. Utöver de grönare alternativen på sommarmenyn lanseras även en Sommarburgare och några klassiska
svenska rätter som sommarskagen på surdegsbröd, oxfilémedaljonger och jordgubbssviss.
- Tillsammans har vi valt att gå all in för att skapa en riktigt god, helt växtbaserad trerättersmeny.
Vår förhoppning är att det ska bli en riktig hit och skapa cravings efter hållbar mat!, säger Anna-Kajsa Lidell, Oumph! och Food for Progress.
Scandics sommarmeny
Sommarmenyn serveras på de svenska Scandichotellen i sommar och består av:
Grön sommar – Trädgårdssallad, Tacos med pulled Oumph! och Jordgubbsdröm där alla rätter är växtbaserade.
Svensk sommar - Sommarskagen, Oxfilémedaljonger med pommes frites och Jordgubbssviss.
Sommarburgaren - Högrevsburgare i briochebröd med pommes frites och persilladedipp.
Utöver sommarmenyn erbjuds även de ordinarie menyerna på Scandic i sommar.
Om Oumph!
Oumph! är varumärket för ett sojaprotein som tagit veganer, vegetarianer och även köttätare med storm.
Förutom den goda smaken är Oumph! miljövänligare än att äta kött och lever upp till näringspåståendena:
rik på protein och fiber och källa till järn och folsyra.
*Källa: www.oumph.se och http://www.wwf.se/vrt-arbete/ekologiska-fotavtryck/kttguiden/1644792-ww-fs-kttguide-protein-frn-vxtriket
28 Jun 2016
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
I mars öppnar nyrenoverade Scandic Wallin
"Vi ser verkligen framemot att äntligen få slå upp portarna till detta moderna hotell med mycket centralt läge och goda kommunikationsmöjligheter"
-
Uber Ski lanseras i Sverige
"Med Uber Ski tror vi att vi kan hjälpa dem som vill lägga mindre tid på logistiken och mer tid på allt det roliga under semestern. Vi hoppas tjänsten blir ett uppskattat tillskott under skidsäsongen"
-
Indochine har öppnat på Arlanda
"Indochine är, med sitt asiatiska, inspirerande koncept, ett perfekt komplement till det övriga utbudet på Marknadsplatsen"
-
Max öppnar flagship-restaurang i Köpenhamn
"Restaurangen får ett väl synligt läge där många gående och cyklister passerar varje dag"
-
Hotellet har inrett ett Mellorum
Mellorummet har glammiga detaljer och utlovar flera överraskande inslag. Bland annat kommer...
-
Husmanskosten får en egen dag i kalendern
"Husmanskostens dag har potential att bli en viktig dag"
-
Recept: One Pot Risoni Pomodoro med varm fetaost & bönor
Toppa receptet med detta: