Den 5 juni avgörs Svenska Mästerskapen i chilikokning i Kungsträdgården i Stockholm. Tio svenska restauranger som har riktig chili på ordinarie menyn kommer att tävla. De tävlande restaurangerna står sida vid sida med 65-litersgrytor över öppen eld innehållande långkok på oxkött och heta chilifrukter.
Tävlingen – Double O Chili Cookoff – genomförs som en del av festivalen ”Smaka på Stockholm” (Restaurangernas dag) i Kungsträdgården tisdag 5 juni 2012, från kl. 11.00 – 23.00. Den exakta platsen är tältet Samsung Culinary Theatre, som ligger strax bakom stora scenen.
Tävlande restauranger:
CLIFF BARNES, (vinnare 2011), Norrtullsgatan 45, Stockholm
SADDLE & SABRE, Tegnérgatan 9, Stockholm
SUPPER, Tegnérgatan 37, Stockholm
GRILL RUBY, Österlånggatan 14, Stockholm
BULLIT BAR & GRILL, Västra Ågatan 14, Uppsala
THE BISHOP ARMS, Bellmansgatan 12, Stockholm
SUE ELLEN, Tulegatan 17, Stockholm
MARIE LAVEAU, Hornsgatan 66, Stockholm
STORMKÖKET, Kabinbanevägen, Åre
BRÖDERNA OLSSONS GARLIC & SHOTS, Folkungagatan 84, Stockholm
Tävlingsregler:
Alla deltagande restauranger ska ha Texas Chili på ordinarie menyn.
Bönor är förbjudna och medför omedelbar diskning!
De tävlande teamen tar med sig knivar, kockutstyrsel och sina hemliga kryddor.
Alla andra råvaror och tillbehör finns på plats.
Varje team kokar 40 kg oxkött.