Snabba katten öppnar 26 oktober
12 Sep 2023
Efter att ha öppnat precis innan pandemin hade krogen inte en flygande start, men har nu kommit ut starkare efter det. I oktober kommer de att öppna en bakficka som fått namnet Snabba Katten. Där blir barkonceptet mer framträdande än på Leoparden. Utöver mindre maträtter kommer det att erbjudas nytappad lager på tank från S:t Eriks Bryggeri – något som tidigare varit unikt för Leoparden men som nu även kommer att finnas på Snabba katten.
–Det känns fantastiskt kul att få etablera oss ytterligare här i kvarteret och hoppas att våra grannar vill anamma Snabba Katten som ett andra vardagsrum. Sen är det ju inte alla vardagsrum som erbjuder nytappad lokalbryggd lager, säger Jakub Vávra, ägare Leoparden och Snabba Katten.
–Öl på tank är ett väldigt fint sätt att erbjuda superfärsk öl direkt från bryggeriet till gästen. På Snabba Katten erbjuder vi stans absolut snabbaste väg från bryggeriet till glaset – en dröm för alla ölälskare, säger David Peurerie, Head Brewer på S:t Eriks Bryggeri.
S:t Eriks Ofiltrerad Lager kommer att fraktas till Snabba Katten i tankar direkt från bryggeriet i Arlandastad, 30 minuter utanför Stockholm. Den färska ölen hälls sedan upp i kylda ölsejdlar från så kallade side pour-kranar – den tjeckiska tekniken som ger ölet en mer len och fyllig skumkrona än traditionella kranar.
Restaurangchef på Snabba Katten blir Josefin Vesterlund och Emelie Jerlin som varit en del av Leoparden sedan öppning. Barchef blir Jesper Rogö som tidigare varit på Portal Bar och Leopardens systerkrog Bananas. Snabba Katten öppnar den 26 oktober.
12 Sep 2023
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Ny sjömatsutbildning lanseras
"Deltagarna får en djupare förståelse för hållbarhet, artkännedom och näringslära, samtidigt som de får praktisk erfarenhet av tillagningstekniker"
-
Så mycket kaffe dricks på jobbet – cheferna toppar listan
Här är topp 5 yrken och roller som konsumerar mest kaffe.
-
Strawberry ska bygga Nordens största flygplatshotell på Arlanda
"Det känns fantastiskt för oss att kunna erbjuda ett fullservice-hotell"
-
Idag lanseras Spenn
"Med Spenn och partnerskapet med Norwegian kommer vi att skapa synergier och mervärde för våra medlemmar och partners på ett sätt som aldrig tidigare har gjorts inom lojalitet"
-
Solvalla tar från årsskiftet över restaurangerna vid arenan
"Framför allt finns det synergier som vi kommer att utnyttja"
-
Pontus Frithiof lanserar en egen te-kollektion
"Vi hoppas att våra gäster ska upptäcka teets många möjligheter"
-
Vildmarkshotellet bygger spa för 40 miljoner
"Vår vision är att skapa en oförglömlig upplevelse där gästerna verkligen känner naturens kraft och närhet"