Steam Hotels executive chef Niclas Wahlström släpper ny kokbok
16 Nov 2023
– Med vårt vilda smörgåsbord vill vi visa en ny dimension genom att tänka mer naturligt, hållbart och långsiktigt. Vårt sätt att tillaga och servera ett smörgåsbord i små smakbitar kombinerat med alla fantastiska råvaror från landets skogar och sjöar är framtiden. Med härliga lokala råvaror och inspiration från världens alla smaker skapar vi en måltid att minnas – för alla sinnen, säger författarna.
I Det vilda smörgåsbordet bjuds vi på ett smörgåsbord fyllt av viltkött, vildfågel, insjöfiskar och råvaror från skogen, såsom svamp och bär. I boken får vi ta del av närmare 150 recept med närproducerade och klimatsmarta råvaror som på många sätt är världsunika och ett svenskt kulturarv. Alla sorters viltkött tillagas på en mängd sätt för att ta tillvara så mycket som möjligt av viltet. Med ett fokus på hållbarhet kan det inte bli mer klimatsmart än att använda utsökta lokala råvaror.
Niclas Wahlström har inte bara varit med på Steam Hotel sedan starten 2017, han har även stått ansvarig för hela två stycken nobelmiddagar. I meritlistan ligger även kokboken Nobelfesten som kammade hem världens bästa kokbok 2017 av Gourmand World Cookbook Award som han skrev tillsammans med Gert Klötzke och Fredrik Eriksson. I sin roll som Executive Chef på Steam har Niclas bland annat tagit fram och utvecklat matkoncept och nya restauranger.
- Vi är jättestolta över att kunna anställa och bevara personal som Niclas som verkligen besitter en hög kompetens inom gastronomi. Utan all duktig personal hade vi varit en häftig destination utan hjärta, det är verkligen dom här personerna som gör skillnad. Nu ser vi fram emot att kunna erbjuda våra gäster Niclas 3e bok . - säger Felix Fuchs, VD Steam Hotel.
16 Nov 2023
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Ny sjömatsutbildning lanseras
"Deltagarna får en djupare förståelse för hållbarhet, artkännedom och näringslära, samtidigt som de får praktisk erfarenhet av tillagningstekniker"
-
Så mycket kaffe dricks på jobbet – cheferna toppar listan
Här är topp 5 yrken och roller som konsumerar mest kaffe.
-
Strawberry ska bygga Nordens största flygplatshotell på Arlanda
"Det känns fantastiskt för oss att kunna erbjuda ett fullservice-hotell"
-
Idag lanseras Spenn
"Med Spenn och partnerskapet med Norwegian kommer vi att skapa synergier och mervärde för våra medlemmar och partners på ett sätt som aldrig tidigare har gjorts inom lojalitet"
-
Solvalla tar från årsskiftet över restaurangerna vid arenan
"Framför allt finns det synergier som vi kommer att utnyttja"
-
Pontus Frithiof lanserar en egen te-kollektion
"Vi hoppas att våra gäster ska upptäcka teets många möjligheter"
-
Vildmarkshotellet bygger spa för 40 miljoner
"Vår vision är att skapa en oförglömlig upplevelse där gästerna verkligen känner naturens kraft och närhet"