Steam Hotels executive chef Niclas Wahlström släpper ny kokbok
16 Nov 2023
– Med vårt vilda smörgåsbord vill vi visa en ny dimension genom att tänka mer naturligt, hållbart och långsiktigt. Vårt sätt att tillaga och servera ett smörgåsbord i små smakbitar kombinerat med alla fantastiska råvaror från landets skogar och sjöar är framtiden. Med härliga lokala råvaror och inspiration från världens alla smaker skapar vi en måltid att minnas – för alla sinnen, säger författarna.
I Det vilda smörgåsbordet bjuds vi på ett smörgåsbord fyllt av viltkött, vildfågel, insjöfiskar och råvaror från skogen, såsom svamp och bär. I boken får vi ta del av närmare 150 recept med närproducerade och klimatsmarta råvaror som på många sätt är världsunika och ett svenskt kulturarv. Alla sorters viltkött tillagas på en mängd sätt för att ta tillvara så mycket som möjligt av viltet. Med ett fokus på hållbarhet kan det inte bli mer klimatsmart än att använda utsökta lokala råvaror.
Niclas Wahlström har inte bara varit med på Steam Hotel sedan starten 2017, han har även stått ansvarig för hela två stycken nobelmiddagar. I meritlistan ligger även kokboken Nobelfesten som kammade hem världens bästa kokbok 2017 av Gourmand World Cookbook Award som han skrev tillsammans med Gert Klötzke och Fredrik Eriksson. I sin roll som Executive Chef på Steam har Niclas bland annat tagit fram och utvecklat matkoncept och nya restauranger.
- Vi är jättestolta över att kunna anställa och bevara personal som Niclas som verkligen besitter en hög kompetens inom gastronomi. Utan all duktig personal hade vi varit en häftig destination utan hjärta, det är verkligen dom här personerna som gör skillnad. Nu ser vi fram emot att kunna erbjuda våra gäster Niclas 3e bok . - säger Felix Fuchs, VD Steam Hotel.
16 Nov 2023
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
I mars öppnar nyrenoverade Scandic Wallin
"Vi ser verkligen framemot att äntligen få slå upp portarna till detta moderna hotell med mycket centralt läge och goda kommunikationsmöjligheter"
-
Uber Ski lanseras i Sverige
"Med Uber Ski tror vi att vi kan hjälpa dem som vill lägga mindre tid på logistiken och mer tid på allt det roliga under semestern. Vi hoppas tjänsten blir ett uppskattat tillskott under skidsäsongen"
-
Indochine har öppnat på Arlanda
"Indochine är, med sitt asiatiska, inspirerande koncept, ett perfekt komplement till det övriga utbudet på Marknadsplatsen"
-
Max öppnar flagship-restaurang i Köpenhamn
"Restaurangen får ett väl synligt läge där många gående och cyklister passerar varje dag"
-
Hotellet har inrett ett Mellorum
Mellorummet har glammiga detaljer och utlovar flera överraskande inslag. Bland annat kommer...
-
Husmanskosten får en egen dag i kalendern
"Husmanskostens dag har potential att bli en viktig dag"
-
Recept: One Pot Risoni Pomodoro med varm fetaost & bönor
Toppa receptet med detta: