Stordalen invigde Clarion Hotel Sundsvall
2 Sep 2021
Hotellet har ambitionen att bli en självklar och pulserande mötesplats för såväl Sundsvallsbor, hotellgäster och tillresta. Med en city-spa club, en Roof Top Restaurang signerad Marcus Samuelsson, Skybar, 270 hotellrum, Clarion Living Room samt en delbar bankett som rymmer runt 400 personer och 12 varierande mötesrum blir hotellet unikt i såväl staden som destinationen.
Petter Stordalen var på plats och invigde hotellet i sann Norrrlandsande, genom att såga isär en trästock istället för att klippa ett invigningsband.
Designen av hotellet är inspirerad av Sundsvalls Stenstad och av Medelpads landskapssten, Alnöit. Inredningen återspeglar Clarions konst- och designprofil och inspireras av kosmopolitiska städer som New York och Tokyo utan att glömma det lokala sammanhanget.
- Clarion Hotel Sundsvall är en investering och satsning som betyder mycket för oss i Sundsvall. I stadsvisionen har vi målbilden att till vara Sundsvalls vattennära läge och knyta staden närmare vattnet. Vi har genom åren tagit flera steg för att nå dit. Rustat upp kajerna, skapat grön- och aktivitetsområden och genom Clarion Hotels öppning så ser vi nu hur ytterligare en pusselbit faller på plats för att visionen ska bli verklighet, säger Bodil Hansson, Kommunstyrelsens Ordförande, Sundsvalls kommun.
- Äntligen! Som vi har väntat! Nu öppnas dörrarna till en fantastiskt hus fullt av upplevelser för både Sundsvallsborna och alla tillresta turister. Med vår storlek och vårt produktutbud, etablerar vi oss nu som en reseanledning att komma till Sundsvall. En stad som har ett otroligt utbud av aktiviteter, natur och historia. Vi är oerhört stolta att tillsammans med hela staden, fortsätta att utveckla vårt närområde till en glödhet destination du vill besöka om och om igen!, säger Per Keller, VD, Clarion Hotel Sundsvall.
2 Sep 2021
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Kryddiga drinkar med Fireball
Firebål, Spicy Sunrise och Fireball Sour
-
Introducerar ett nytt kvällskoncept - traditionellt kinesiskt midnattsnack
"Ambitionen är att inte bara erbjuda utsökt mat, utan också skapa en unik och spännande atmosfär"
-
Topp 10: Hit reser svenskarna på höstlovet
"Det har varit ett högt bokningstryck i år"
-
Estrellas Heta Häxhattar med chili och gräddfil gör comeback
De frasiga barsnacksen är tillbaka
-
Nytt skräckhus i restaurang Fiesta under Halloween på Gröna Lund
"I den zombiesmittade restaurangen Zombiesta förvandlas varje gäst till en del av menyn när de möter kökspersonal som inte bara lagar maten, utan också jagar den"
-
Fanta lanseras med Beetlejuice -design
"Inför Halloween kände vi att det var det perfekta tillfället att skaka om Fanta lite och blanda det bubbliga och färgglada med Beetlejuices läskigheter"
-
Han blir ny vd för Hotel Diplomat
"Det är en spännande och stimulerande utmaning"