Svenska Juniorkocklandslaget tog guld idag i Culinary Olympics
19 Feb 2020
Den 15 februari inledde Juniorkocklandslaget, som består av Danna Vu, Gustav Leonhardt, Oskar Persson, Pontus Dunström, Olle Broström och André Edlund, Culinary Olympics med att tävla i ”Varma Köket”. Tävlingsmomentet bestod i att skapa en trerätters affärslunchmeny för 60 sittande gäster. Detta moment placerade laget på guldnivå som bäddade för en mycket bra känsla inför måndagens buffé.
Under eftermiddagen den 17 februari gick laget in i köket igen för att på fem timmar tillaga olika varianter av finger food, ett bufféfat, samt en varmrätt och dessert för 12 gäster. Laget levererade sina tävlingsuppgifter helt enligt den plan som satts upp av lagledare Peter Jelksäter och Coach Lindor Wink, där man lagt stort fokus på både samarbete och smakupplevelser. Även i den tävlingsuppgiften placerade sig det Svenska Juniorkocklandslaget på guldnivå, vilket innebär att man har fått minst 90 procent av den totala poängen i respektive bedömningspunkt.
Inför dagens prisutdelning berättade Peter Jelksäter:
–Vi är absolut där vi vill vara, på guldnivå i de båda momenten. Norge, Schweiz och Kanada har sett starka ut, men med våra fantastiska svenska råvaror tror jag att den goda smaken avgör till vår fördel.
Det Svenska Juniorkocklandslaget högst sammantagen poäng i Culinary Olympics, vilket ledde till en totalvinst. Det Svenska Juniorkocklandslaget har tidigare vunnit Culinary Olympics både 2012 och 2016.
- Vi kom hit för att ta guld, och vi har levererat helt enligt vår plan! Vi har haft en enorm teamkänsla, laddat upp med bra mat, sömn och många timmars träning såväl som i löpspåren och i köket. Domarna har varit extremt noggranna i år och bedömt allt från, team-work, handlag, teknik, smak och presentation. Vi är framtiden, vi är Svensk Gastronomi och är så stolta för att få att visat upp våra svenska råvaror på detta sätt. Vi har kämpat hårt för detta tillsammans och nu ska vi fira, avslutar Peter Jelksäter.
Av: Annika Rådlund Foto: Per-Erik Berglund / Znapshot AB
19 Feb 2020
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
I mars öppnar nyrenoverade Scandic Wallin
"Vi ser verkligen framemot att äntligen få slå upp portarna till detta moderna hotell med mycket centralt läge och goda kommunikationsmöjligheter"
-
Uber Ski lanseras i Sverige
"Med Uber Ski tror vi att vi kan hjälpa dem som vill lägga mindre tid på logistiken och mer tid på allt det roliga under semestern. Vi hoppas tjänsten blir ett uppskattat tillskott under skidsäsongen"
-
Indochine har öppnat på Arlanda
"Indochine är, med sitt asiatiska, inspirerande koncept, ett perfekt komplement till det övriga utbudet på Marknadsplatsen"
-
Max öppnar flagship-restaurang i Köpenhamn
"Restaurangen får ett väl synligt läge där många gående och cyklister passerar varje dag"
-
Hotellet har inrett ett Mellorum
Mellorummet har glammiga detaljer och utlovar flera överraskande inslag. Bland annat kommer...
-
Husmanskosten får en egen dag i kalendern
"Husmanskostens dag har potential att bli en viktig dag"
-
Recept: One Pot Risoni Pomodoro med varm fetaost & bönor
Toppa receptet med detta: