Sverige tävlar just nu i Bocuse d'Or Europe
24 Mar 2022
Hela tävlingen kan följas på nedan länk. Där visas även kvällens prisutdelning med start klockan 18:00.
Följ Livestreaming: https://www.bocusedor.com/fr/streaming
På 5 timmar och 35 minuter ska de tävlande länderna tillaga två rätter för 14 personer vardera. Råvarorna är förutbestämda och är i år rådjurssadel och stek för fatpresentationen och en vegetarisk rätt med potatis som bas i tallrikspresentationen.
För samtliga lag gäller det att servera exakt på tid samtidigt som de bedöms på teknik, organisation och hur det egna landet kommer fram i rätterna. Men viktigast av allt är smaken. Tommy Myllymäki är Sveriges representant i den internationella juryn på plats i Budapest.
Team Sweden består av:
Jimmi Eriksson, Sveriges kandidat
Thilda Mårtensson, commis/assistent
Martin Brag, coach
Tommy Myllymäki, president
Under årets europafinal i Budapest är det 17 länder som tävlar om de tio platserna till världsfinalen Bocuse d’Or i Lyon 2023.
Bocuse d’Or grundades 1987 av franska mästerkocken Paul Bocuse och avgörs vartannat år i Lyon. Bakom den svenska satsningen i Bocuse d’Or står Bocuse d’Or Sweden som i sin tur ägs av Restaurangakademien AB.
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Team Sweden Bocuse d’Or
24 Mar 2022
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
I mars öppnar nyrenoverade Scandic Wallin
"Vi ser verkligen framemot att äntligen få slå upp portarna till detta moderna hotell med mycket centralt läge och goda kommunikationsmöjligheter"
-
Uber Ski lanseras i Sverige
"Med Uber Ski tror vi att vi kan hjälpa dem som vill lägga mindre tid på logistiken och mer tid på allt det roliga under semestern. Vi hoppas tjänsten blir ett uppskattat tillskott under skidsäsongen"
-
Indochine har öppnat på Arlanda
"Indochine är, med sitt asiatiska, inspirerande koncept, ett perfekt komplement till det övriga utbudet på Marknadsplatsen"
-
Max öppnar flagship-restaurang i Köpenhamn
"Restaurangen får ett väl synligt läge där många gående och cyklister passerar varje dag"
-
Hotellet har inrett ett Mellorum
Mellorummet har glammiga detaljer och utlovar flera överraskande inslag. Bland annat kommer...
-
Husmanskosten får en egen dag i kalendern
"Husmanskostens dag har potential att bli en viktig dag"
-
Recept: One Pot Risoni Pomodoro med varm fetaost & bönor
Toppa receptet med detta: