Tävlingen Lily Bollinger Award går av stapeln som planerat
16 Mar 2021
En skjuts i karriären men också ett tillfälle att testa sina gränser och utvecklas. Det är några av anledningarna till varför alla kvinnliga sommelierer bör tävla i Lily Bollinger Award, menar tävlingsledaren Emma Ziemann som vann tävlingen 2016.
- Sedan jag vann har jag vässat både mina kunskaper och mitt nätverk och byggt mitt personliga varumärke i branschen på ett sätt som betyder oerhört mycket. Jag hoppas att fler tar chansen och är med i årets tävling, säger Emma Ziemann.
Lily Bollinger Award instiftades år 2002 av Bollinger och Arvid Nordquist i syfte att uppmuntra kvinnligt tävlande. Syftet är att hedra minnet av Lily Bollinger som i närmare trettio år tävlade med männen om att tillverka världens bästa champagne. Tävlingen riktar sig både till professionella sommelierer, yrkesaktiva och studerande vid sommelierutbildningar.
Förutom äran vinner förstapristagaren en cykel, som en historisk anknytning till Lily själv som ofta sågs cykla mellan sina vingårdar samt en resa till Bollinger i Champagne-distriktet så snart pandemin tillåter det.
Tävlingen ska i alla fall att äga rum, och semifinalen planeras på coronasäkert sätt den 31 maj i Stockholm. Den består av tre olika moment: ett teoriavsnitt, en blindprovning och ett praktiskt moment. Svårighetsgraden är i nivå med internationella sommeliertävlingar och de tre tävlande som får högst samlad poäng går vidare till finalen i september.
Anmälan är öppen fram till den 3 maj och semifinalen går av stapeln den 31 maj 2021.
www.lilybollingeraward.se
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Arvid Nordquist
.
16 Mar 2021
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Kryddiga drinkar med Fireball
Firebål, Spicy Sunrise och Fireball Sour
-
Introducerar ett nytt kvällskoncept - traditionellt kinesiskt midnattsnack
"Ambitionen är att inte bara erbjuda utsökt mat, utan också skapa en unik och spännande atmosfär"
-
Topp 10: Hit reser svenskarna på höstlovet
"Det har varit ett högt bokningstryck i år"
-
Estrellas Heta Häxhattar med chili och gräddfil gör comeback
De frasiga barsnacksen är tillbaka
-
Nytt skräckhus i restaurang Fiesta under Halloween på Gröna Lund
"I den zombiesmittade restaurangen Zombiesta förvandlas varje gäst till en del av menyn när de möter kökspersonal som inte bara lagar maten, utan också jagar den"
-
Fanta lanseras med Beetlejuice -design
"Inför Halloween kände vi att det var det perfekta tillfället att skaka om Fanta lite och blanda det bubbliga och färgglada med Beetlejuices läskigheter"
-
Han blir ny vd för Hotel Diplomat
"Det är en spännande och stimulerande utmaning"