Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Tess Medinas midsommarrecept tillagad i airfryer

 
Tess Medinas midsommarrecept tillagad i airfryerPanerad sej med potatis med ärtsallad och örtsås av Svergies Mästerkock 2024 Tess Medina. Vinnaren av Sveriges Mästerkock 2024  inspirerar med en palett av goda rätter tillagade i airfryer, enkla att fixa till det större sällskapet. Här delar Tess Medina med sig av ett recept på panerad sej med potatis med ärtsallad och örtsås till, som passar fint att servera till midsommar.

Receptet är framtagna av Tess Medina i samarbete med Philips Airfryer Dual Basket. (Hennes recept på Gazpacho hittar du här)

PANERAD SEJ MED SMÅPOTATIS,ÄRTSALLAD OCH ÖRTSÅS
INGREDIENSER

Sej och potatis

• 4 sejfileer

• 2 dl potatismjöl

• 2 ägg• 3 dl ströbröd

• Salt och peppar

• 800 g småpotatis

• 2 msk olja


Ärtsallad

• 250 g ärtor

• 1 fänkålshuvud

• 1 citron (juicen)

• 3 msk olivolja

• Salt

• Persilja


Örtsås

• 1,5 dl gräddfil

• 3 msk majonnäs

• 1 knippe gräslök

• 1 knippe dill

• örtsalt & peppar



Gör så här:

Börja med att panera fisken, först i potatismjöl, sen i ägg och sist i ströbröd. Salta och peppra rikligt. Tillaga fisken i den stora korgen. Tryck på “fisksymbolen” och sedan på start.

I den lilla korgen tillagar du potatisen på 200° i 20 minuter.

Koka upp vatten, häll i ärtorna, ta grytan från plattan. Låt stå i 1 minut och häl lav vattnet. Använd en mandolin för att skära fänkålen tunt, och marinera i citronjuicen, olivolja och salt.

Blanda ihop ärtorna tillsammans med fänkålen och toppa med hackadpersilja. 

Hacka örterna fint, och blanda tillsammans med gräddfilen och majonnäs. Smaka av med örtsalt och peppar. Perfekta sommarsåsen enligt Tess.




Av: Annika Rådlund Källa och foto: Philips

Taggar

Midsommar Recept