Thomas Sjögren öppnar Restaurang Signum
18 Mar 2022
Thomas Sjöbgren (Årets kock 2015) har tillsammans med kockarna Markus Pettersson och Hampus Fors tagit fram matkonceptet till den nya restaurangen som fått namnet Signum.
Med inspiration från våra fyra element - jord, eld, luft och vatten serveras en avsmakningsmeny med minst 18 serveringar, ibland fler beroende på vad säsongen har att leverera. Den nordiska säsongen och lokala råvaror ska stå i fokus.
De strävar efter att i den mån det är möjligt vara självförsörjande på råvaror, för att själv bättre kunna kontrollera kvalitet, svinn och produktion. I närheten av restaurangen finns en mikroodling där det odlas örter, sallader och blommor året runt.
De har även ett nära samarbete med Klevs gård utanför Bovallstrand i Bohuslän där de odlar grönsaker och rotfrukter till restaurangen under sommarmånaderna. Strax norr om Klevs gård har de också en havsodling där de odlar tång.
- Signum är resultatet av en dröm jag haft länge! Att få skapa rätter med de bästa råvarorna på en underbar plats som ger en sinnesrodirekt man kommer hit, känns otroligt inspirerande. Vår målsättning är att Signum ska bli en egen matdestination dit man kommer för att njuta av god mat och god dryck. Vi arbetar för fullt med att få klart det sista och vi är supertaggade på att få slå upp dörrarna i början på maj, säger Thomas Sjögren.
Menyn är fokuserad på fisk och skaldjur med inslag från grönsakslandet, bondgården och från den svenska naturen.
18 Mar 2022
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Ny sjömatsutbildning lanseras
"Deltagarna får en djupare förståelse för hållbarhet, artkännedom och näringslära, samtidigt som de får praktisk erfarenhet av tillagningstekniker"
-
Så mycket kaffe dricks på jobbet – cheferna toppar listan
Här är topp 5 yrken och roller som konsumerar mest kaffe.
-
Strawberry ska bygga Nordens största flygplatshotell på Arlanda
"Det känns fantastiskt för oss att kunna erbjuda ett fullservice-hotell"
-
Idag lanseras Spenn
"Med Spenn och partnerskapet med Norwegian kommer vi att skapa synergier och mervärde för våra medlemmar och partners på ett sätt som aldrig tidigare har gjorts inom lojalitet"
-
Solvalla tar från årsskiftet över restaurangerna vid arenan
"Framför allt finns det synergier som vi kommer att utnyttja"
-
Pontus Frithiof lanserar en egen te-kollektion
"Vi hoppas att våra gäster ska upptäcka teets många möjligheter"
-
Vildmarkshotellet bygger spa för 40 miljoner
"Vår vision är att skapa en oförglömlig upplevelse där gästerna verkligen känner naturens kraft och närhet"