Thomas Sjögren öppnar Restaurang Signum
18 Mar 2022
Thomas Sjöbgren (Årets kock 2015) har tillsammans med kockarna Markus Pettersson och Hampus Fors tagit fram matkonceptet till den nya restaurangen som fått namnet Signum.
Med inspiration från våra fyra element - jord, eld, luft och vatten serveras en avsmakningsmeny med minst 18 serveringar, ibland fler beroende på vad säsongen har att leverera. Den nordiska säsongen och lokala råvaror ska stå i fokus.
De strävar efter att i den mån det är möjligt vara självförsörjande på råvaror, för att själv bättre kunna kontrollera kvalitet, svinn och produktion. I närheten av restaurangen finns en mikroodling där det odlas örter, sallader och blommor året runt.
De har även ett nära samarbete med Klevs gård utanför Bovallstrand i Bohuslän där de odlar grönsaker och rotfrukter till restaurangen under sommarmånaderna. Strax norr om Klevs gård har de också en havsodling där de odlar tång.
- Signum är resultatet av en dröm jag haft länge! Att få skapa rätter med de bästa råvarorna på en underbar plats som ger en sinnesrodirekt man kommer hit, känns otroligt inspirerande. Vår målsättning är att Signum ska bli en egen matdestination dit man kommer för att njuta av god mat och god dryck. Vi arbetar för fullt med att få klart det sista och vi är supertaggade på att få slå upp dörrarna i början på maj, säger Thomas Sjögren.
Menyn är fokuserad på fisk och skaldjur med inslag från grönsakslandet, bondgården och från den svenska naturen.
18 Mar 2022
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
I mars öppnar nyrenoverade Scandic Wallin
"Vi ser verkligen framemot att äntligen få slå upp portarna till detta moderna hotell med mycket centralt läge och goda kommunikationsmöjligheter"
-
Uber Ski lanseras i Sverige
"Med Uber Ski tror vi att vi kan hjälpa dem som vill lägga mindre tid på logistiken och mer tid på allt det roliga under semestern. Vi hoppas tjänsten blir ett uppskattat tillskott under skidsäsongen"
-
Indochine har öppnat på Arlanda
"Indochine är, med sitt asiatiska, inspirerande koncept, ett perfekt komplement till det övriga utbudet på Marknadsplatsen"
-
Max öppnar flagship-restaurang i Köpenhamn
"Restaurangen får ett väl synligt läge där många gående och cyklister passerar varje dag"
-
Hotellet har inrett ett Mellorum
Mellorummet har glammiga detaljer och utlovar flera överraskande inslag. Bland annat kommer...
-
Husmanskosten får en egen dag i kalendern
"Husmanskostens dag har potential att bli en viktig dag"
-
Recept: One Pot Risoni Pomodoro med varm fetaost & bönor
Toppa receptet med detta: