Tre svenska bransch-kvinnor leder Champagne Bureau Nordics
15 Mar 2024
–Vi ser mycket fram emot att kommunicera med alla som har ett intresseför champagne: vinimportörer, sommelierer och kockar. Via Champagne Bureau Nordic kommer man kunna hålla sig à jour med det allra senaste från regionen, förklarar Elina Gregor.
Champagne Bureau Nordics blir den nordiska rösten för Comité Champagne, branschorganisationen som representerar druvodlarna och husen i Champagne i Frankrike. Comité Champagne skapades 1941 och är det professionella organet som samlar alla aktörer involverade i Champagne: vinodlare, vinhandlare, champagnehus, yrkesföreningar och kooperativ. Kommitténs uppgift är att tillvarata och utveckla champagnehusens och odlarnas gemensamma intressen. De hjälper bland annat till att främja ekonomiska intressen och att etablera jämlika partnerskap mellan odlare och champagnehus.
Comité Champagne representerar över 16 200 odlare, 130 kooperativ och 370 champagnehus med lika villkor för småskaliga vinodlare såväl som stora internationella aktörer att samlas kring samma bord. Det finns nio andra Champagne Bureaus världen över som representerar Schweiz, USA, Japan, Storbritannien, Australien, Belgien, Italien, Kina, Tyskland och Österrike.
Gastro PR’s grundare, Elina Gregor, kommer att leda Champagne Bureau Nordic. Till sitt team har hon rekryterat Maya Samuelsson, som har en stor tävlingserfarenhet och specialkompetens inom just champagne, hon är även coach för sommelierlandslaget. Hon kommer att leda utbildningsdelarna och bidra med expertkunskap i den nordiska byråns uppdrag. Med i teamet är också sommelier Maria Torén som bland anant leder vinprovningar, vinutbildningar och arrangerar vinresor.
–Vi ser fram emot att öka kunskapen ännu mer om en så pass viktig vinregion och underlätta för branschen i Norden, säger Elina Gregor.
15 Mar 2024
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Ny sjömatsutbildning lanseras
"Deltagarna får en djupare förståelse för hållbarhet, artkännedom och näringslära, samtidigt som de får praktisk erfarenhet av tillagningstekniker"
-
Så mycket kaffe dricks på jobbet – cheferna toppar listan
Här är topp 5 yrken och roller som konsumerar mest kaffe.
-
Strawberry ska bygga Nordens största flygplatshotell på Arlanda
"Det känns fantastiskt för oss att kunna erbjuda ett fullservice-hotell"
-
Idag lanseras Spenn
"Med Spenn och partnerskapet med Norwegian kommer vi att skapa synergier och mervärde för våra medlemmar och partners på ett sätt som aldrig tidigare har gjorts inom lojalitet"
-
Solvalla tar från årsskiftet över restaurangerna vid arenan
"Framför allt finns det synergier som vi kommer att utnyttja"
-
Pontus Frithiof lanserar en egen te-kollektion
"Vi hoppas att våra gäster ska upptäcka teets många möjligheter"
-
Vildmarkshotellet bygger spa för 40 miljoner
"Vår vision är att skapa en oförglömlig upplevelse där gästerna verkligen känner naturens kraft och närhet"