Tre svenska bransch-kvinnor leder Champagne Bureau Nordics
15 Mar 2024
–Vi ser mycket fram emot att kommunicera med alla som har ett intresseför champagne: vinimportörer, sommelierer och kockar. Via Champagne Bureau Nordic kommer man kunna hålla sig à jour med det allra senaste från regionen, förklarar Elina Gregor.
Champagne Bureau Nordics blir den nordiska rösten för Comité Champagne, branschorganisationen som representerar druvodlarna och husen i Champagne i Frankrike. Comité Champagne skapades 1941 och är det professionella organet som samlar alla aktörer involverade i Champagne: vinodlare, vinhandlare, champagnehus, yrkesföreningar och kooperativ. Kommitténs uppgift är att tillvarata och utveckla champagnehusens och odlarnas gemensamma intressen. De hjälper bland annat till att främja ekonomiska intressen och att etablera jämlika partnerskap mellan odlare och champagnehus.
Comité Champagne representerar över 16 200 odlare, 130 kooperativ och 370 champagnehus med lika villkor för småskaliga vinodlare såväl som stora internationella aktörer att samlas kring samma bord. Det finns nio andra Champagne Bureaus världen över som representerar Schweiz, USA, Japan, Storbritannien, Australien, Belgien, Italien, Kina, Tyskland och Österrike.
Gastro PR’s grundare, Elina Gregor, kommer att leda Champagne Bureau Nordic. Till sitt team har hon rekryterat Maya Samuelsson, som har en stor tävlingserfarenhet och specialkompetens inom just champagne, hon är även coach för sommelierlandslaget. Hon kommer att leda utbildningsdelarna och bidra med expertkunskap i den nordiska byråns uppdrag. Med i teamet är också sommelier Maria Torén som bland anant leder vinprovningar, vinutbildningar och arrangerar vinresor.
–Vi ser fram emot att öka kunskapen ännu mer om en så pass viktig vinregion och underlätta för branschen i Norden, säger Elina Gregor.
15 Mar 2024
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Kryddiga drinkar med Fireball
Firebål, Spicy Sunrise och Fireball Sour
-
Introducerar ett nytt kvällskoncept - traditionellt kinesiskt midnattsnack
"Ambitionen är att inte bara erbjuda utsökt mat, utan också skapa en unik och spännande atmosfär"
-
Topp 10: Hit reser svenskarna på höstlovet
"Det har varit ett högt bokningstryck i år"
-
Estrellas Heta Häxhattar med chili och gräddfil gör comeback
De frasiga barsnacksen är tillbaka
-
Nytt skräckhus i restaurang Fiesta under Halloween på Gröna Lund
"I den zombiesmittade restaurangen Zombiesta förvandlas varje gäst till en del av menyn när de möter kökspersonal som inte bara lagar maten, utan också jagar den"
-
Fanta lanseras med Beetlejuice -design
"Inför Halloween kände vi att det var det perfekta tillfället att skaka om Fanta lite och blanda det bubbliga och färgglada med Beetlejuices läskigheter"
-
Han blir ny vd för Hotel Diplomat
"Det är en spännande och stimulerande utmaning"