Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Två caketail-recept till påsk

 
  • Strawberry cheesecake i chokladägg.

    Strawberry cheesecake i chokladägg.

  • Choklad passion med salted caramel.

    Choklad passion med salted caramel.

  • Desserten med jordgubbar, cheesecake och Strawberry cream.

    Desserten med jordgubbar, cheesecake och Strawberry cream.

Föregående
Nästa
 
Här bjuds det på två caketail-receptframtagna av Emma Brink Rask, dessertinspiratör och kokboksförfattare. Recepten är en  kombination av dessert och drink där presentationen kan imponera på gäster i påsk.

Det ena receptet ären jordgubbscheesecake gjord på Baileys Strawberry Cream med mandelcrumble. Den serveras i ett halvt påskägg i choklad. Den andra desserten är en chokladkaka varvad med passionsfruktscurd och chokladmousse, toppad med kolasås gjord på Baileys Salted Caramel.



Baileys Strawberry cheesecake caketail med mandelcrumble
4 portioner

Mandelcrumble
50 g smör
0,5 dl mandelmjöl
0,25 dl strösocker
1 dl vetemjöl

Baileys Strawberry cheesecake
1 dl kylskåpskall vispgrädde
100 g kylskåpskall Mascarponeost
0,5 dl florsocker
5 färska jordgubbar
3 msk Baileys Strawberry Cream

Övrigt
2 chokladägg
4 färska jordgubbar till dekoration

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader varmluft (200 grader vanlig ugn).
 Blanda alla ingredienser till mandelcrumble tills det blir en smulig deg.
Strö ut degen på en plåt och grädda i 10-12 minuter tills de blivit gyllenbruna.
Ta ut och låt svalna helt.
Vispa vispgrädde, Marscarponeost och florsocker med elvisp tills det blir krämigt.
 Vänd försiktigt ner finhackade jordgubbar och Baileys Strawberry Cream.
Dela påskäggen så att du får 4 halvor.
Varva mandelcrumble och strawberry cheesecake i äggen och dekorera med färska jordgubbar.





...............................................................................................


Caketail med choklad, passionsfrukt och Baileys Salted Caramel

4 portioner

Passionsfruktscurd
0,5 dl strösocker
2 äggulor
0,5 dl passionsfruktsjuice
25 g smör, skuret i mindre bitar

Mjölkchokladmousse med Baileys Salted Caramel
150 g mjölkchoklad
3 dl vispgrädde
3 msk Baileys Salted Caramel

Kolasås med Baileys Salted Caramel
0,25 dl muscovadosocker
0,5 dl grädde
1 msk ljus sirap
1 krm salt
10 g smör
25 g karamellchoklad
2 msk Baileys Salted Caramel

Övrigt:
2 chokladmuffins
1 chokladägg


Gör så här:
Passionsfruktscurd: Häll socker, äggulor och passionsfruktsjuice i en värmetålig skål ochplacera den över ett vattenbad i en kastrull med sjudande vatten.Rör hela tiden så att inte äggen koagulerar.
När krämen blivit tjock tar du av den från värmen och rör ner smöret.
Låt curden kallna.

Mjölkchokladmouss
e: Finhacka mjölkchokladen och lägg den i en bunke.
Koka upp grädden och häll den över chokladen. Rör om till en slät kräm.
Tillsätt Baileys Salted Caramel och rör om. Ställ i kylen över natten.
Vispa sedan upp med elvisp till en krämig mousse.

Kolasås: Lägg alla ingredienser utom smör, choklad och Baileys Salted Caramel i en kastrull.
Koka upp och låt sjuda i ett par minuter.
Smält under omrörning ner smör och chokladen i kastrullen med övriga ingredienser.
Rör till sist ner Baileys Salted Caramel och låt sedan svalna.


Montering: Spritsa 1 cm chokladmousse i botten på glas med rak kant.
Skiva varje chokladmuffins i 4 stycken cm-tjocka skivor, ta ut rundlar i samma storlek som glasen (enklast med ett likadant glas), och lägg en skiva över moussen.
Spritsa ett till lager till av mousse, sedan curd och sedan en skiva chokladmuffins till.
Spritsa till sist en topp medmousse.
Ringa kolasåsen över och bryt bitar av chokladäggen och dekorera med.




Av: Annika Rådlund Källa och foto: Diageo