Två historiska kocklandslag siktar på guld igen
Jens Ericsson är General Manage och Marie Skogström är coach för Kocklandslaget som ska tävla i Culinary World Cup 2022 och Culinary Olympics 2024.
Juniorkocklandslaget och Kocklandslaget siktar på guld.
Kocklandslaget: Marcus Bremdal, Jerome Ianmark Calayag, Ida Bauhn, Michael Andersson, Matilda Ewaldh, Viktor Thulin, Ludwig Tjörnemo, Anton Husa, Ludvig Persson, Erik Möller, Marie Skogström, Coach och Jens Ericsson, General Manager.
Juniorkocklandslaget: Emmah Strömberg, Harald Linder. Eric Hristov, Kristin Hamberg, Melvin Glimstål, Matilda Pylkkö, Tia Strandberg, Oliver Meriot, Wictor Winqvist, Dennis Hamrin, Jakob Persson, Commis Anders Karlsson, Coach Sebastian Pettersson, Coach
16 Apr 2021
I Juniorkocklandslaget är fyra av elva tjejer och Kocklandslaget leds av historiens första kvinnliga coach Marie Skogström och här ingår bland annat Mathilda Ewaldh och Ida Bauhn tillsammans med Årets kock Ludwig Tjörnemo, samt tidigare medlemmarna Anton Husa och Kasper Kleihs.
Kockar från Aira, Étoile, Portal, Oaxen, Hantverket, Mutantur och många fler restauranger på hög nivå ingår i lagen som representerar Sverige.
- Det känns bra att kunna presentera den nya tidens kocklandslag. Med dessa landslag visar vi inte bara upp den svenska moderna, världsledande matlagningen på unika råvaror med högt tekniskt kunnande i världen utan också vårt svenska moderna ledarskap, säger Jens Ericsson, General Manager för Svenska Kocklandslagen.
Juniorkocklandslaget ska försvara sin guldmedalj från förra Culinary Olympics och Kocklandslaget försvarar guld i Culinary World Cup samt jagar guld efter förra årets silvermedalj i Culinary Olympics. Många och långa timmar läggs ned i träningsköken för att slipa på varje detalj (se regler i bilaga 2). Inte alla vet att Sverige är världsledande i internationell tävlingsmatlagning och satsningen är stor för att skapa ökad kännedom. Ambitionen är att fler svenskar följer landslagets tävlingar.
KOCKLANDSLAGET
Marcus Bremdal, Wedholms fisk
Jerome Ianmark Calayag, Portal
Ida Bauhn, Den Gyldene Freden
Michael Andersson, Allegrine
Matilda Ewaldh, Frilans (Smögen, Hällnäs, Fjällbacka)
Viktor Thulin, Kitchen & Table Malmö Live.
Ludwig Tjörnemo, Ètolie/frilans/Årets kock
Anton Husa, Café MarmeladKasper Kleihs, Étoile
Ludvig Persson, Portal
Erik Möller, Gotia Towers
Marie Skogström, Coach
Jens Ericsson, General Manager
JUNIORKOCKLANDSLAGET
Emmah Strömberg, Étoile
Harald Linder, Aira
Eric Hristov, Hesselbo
Kristin Hamberg, Lindeberg Bageri & Konditori
Melvin Glimstål, Oaxen
Matilda Pylkkö, 2:a våningen
Tia Strandberg, Hantverket
Oliver Meriot, Feira
Dennis Hamrin, Mutantur
Jakob Persson, Bocuse d'Or Sverige Commis
Anders Karlsson, Coach
Sebastian Pettersson, Coach
16 Apr 2021
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Kryddiga drinkar med Fireball
Firebål, Spicy Sunrise och Fireball Sour
-
Introducerar ett nytt kvällskoncept - traditionellt kinesiskt midnattsnack
"Ambitionen är att inte bara erbjuda utsökt mat, utan också skapa en unik och spännande atmosfär"
-
Topp 10: Hit reser svenskarna på höstlovet
"Det har varit ett högt bokningstryck i år"
-
Estrellas Heta Häxhattar med chili och gräddfil gör comeback
De frasiga barsnacksen är tillbaka
-
Nytt skräckhus i restaurang Fiesta under Halloween på Gröna Lund
"I den zombiesmittade restaurangen Zombiesta förvandlas varje gäst till en del av menyn när de möter kökspersonal som inte bara lagar maten, utan också jagar den"
-
Fanta lanseras med Beetlejuice -design
"Inför Halloween kände vi att det var det perfekta tillfället att skaka om Fanta lite och blanda det bubbliga och färgglada med Beetlejuices läskigheter"
-
Han blir ny vd för Hotel Diplomat
"Det är en spännande och stimulerande utmaning"