Unik rätt skapad av Jessica Frej hos IKEA
21 Sep 2023
Rätten serveras i restaurangen på alla 21 varuhus som IKEA har i Sverige mellan 18 september och 12 november.
– I skapandet har jag utgått från ett av mina mest populära recept men ändrat om en hel del för att få till en ny ännu bättre rätt som också fungerar i logistiken hos IKEA. Jag är jättestolt över den här rätten och hoppas att många vill prova den. Den är varm, mättande och samtidigt frisk och fräsch och en ganska ovanlig kombination, säger Jessica Frej.
Tanken med rätten var att skapa en god vegetarisk rätt som alla kan gilla. Dessutom ville Jessica Frej att den skulle innehålla så få allergener som möjligt för att så många som möjligt skulle kunna äta den. Och efter otaliga provlagningar och provsmakningar ihop med teamet från IKEA är det äntligen dags att låta kunderna smaka.
Den tillfälliga rätten har även ett riktigt lågt pris då den kostar 49 kronor för IKEA Family medlemmar och 59 kronor för den som inte är medlem.
– Det är jättekul att kunna ta fram en ny rätt med en så uppskattad kock som Jessica Frej. Med den här rätten vill vi inspirera till att äta mer vegetariskt samt att använda råvaror som är i säsong. Dessutom hoppas vi självklart att det ska locka nya kunder till våra restauranger så att de upptäcker våra smakrika rätter som vi serverar året runt, säger Tim Holmberg, Food Range & Supply Manager på IKEA Sverige.
Idag serverar IKEA ett brett utbud av rätter i restaurangen. Nära hälften av är vegetariska som plantbullar och grönsaksbullar. Utöver det serverar IKEA även olika barnmenyer. De flesta av dessa är vegetariska som plantbullar, grönsaksbullar och pannkakor.
*Observera att risk för kontaminering (spår av till exempel gluten eller laktos) kan förekomma då produkten hanteras i samma lokal som våra övriga produkter innehållande allergener.
21 Sep 2023
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Ny sjömatsutbildning lanseras
"Deltagarna får en djupare förståelse för hållbarhet, artkännedom och näringslära, samtidigt som de får praktisk erfarenhet av tillagningstekniker"
-
Så mycket kaffe dricks på jobbet – cheferna toppar listan
Här är topp 5 yrken och roller som konsumerar mest kaffe.
-
Strawberry ska bygga Nordens största flygplatshotell på Arlanda
"Det känns fantastiskt för oss att kunna erbjuda ett fullservice-hotell"
-
Idag lanseras Spenn
"Med Spenn och partnerskapet med Norwegian kommer vi att skapa synergier och mervärde för våra medlemmar och partners på ett sätt som aldrig tidigare har gjorts inom lojalitet"
-
Solvalla tar från årsskiftet över restaurangerna vid arenan
"Framför allt finns det synergier som vi kommer att utnyttja"
-
Pontus Frithiof lanserar en egen te-kollektion
"Vi hoppas att våra gäster ska upptäcka teets många möjligheter"
-
Vildmarkshotellet bygger spa för 40 miljoner
"Vår vision är att skapa en oförglömlig upplevelse där gästerna verkligen känner naturens kraft och närhet"