Unik rätt skapad av Jessica Frej hos IKEA
21 Sep 2023
Rätten serveras i restaurangen på alla 21 varuhus som IKEA har i Sverige mellan 18 september och 12 november.
– I skapandet har jag utgått från ett av mina mest populära recept men ändrat om en hel del för att få till en ny ännu bättre rätt som också fungerar i logistiken hos IKEA. Jag är jättestolt över den här rätten och hoppas att många vill prova den. Den är varm, mättande och samtidigt frisk och fräsch och en ganska ovanlig kombination, säger Jessica Frej.
Tanken med rätten var att skapa en god vegetarisk rätt som alla kan gilla. Dessutom ville Jessica Frej att den skulle innehålla så få allergener som möjligt för att så många som möjligt skulle kunna äta den. Och efter otaliga provlagningar och provsmakningar ihop med teamet från IKEA är det äntligen dags att låta kunderna smaka.
Den tillfälliga rätten har även ett riktigt lågt pris då den kostar 49 kronor för IKEA Family medlemmar och 59 kronor för den som inte är medlem.
– Det är jättekul att kunna ta fram en ny rätt med en så uppskattad kock som Jessica Frej. Med den här rätten vill vi inspirera till att äta mer vegetariskt samt att använda råvaror som är i säsong. Dessutom hoppas vi självklart att det ska locka nya kunder till våra restauranger så att de upptäcker våra smakrika rätter som vi serverar året runt, säger Tim Holmberg, Food Range & Supply Manager på IKEA Sverige.
Idag serverar IKEA ett brett utbud av rätter i restaurangen. Nära hälften av är vegetariska som plantbullar och grönsaksbullar. Utöver det serverar IKEA även olika barnmenyer. De flesta av dessa är vegetariska som plantbullar, grönsaksbullar och pannkakor.
*Observera att risk för kontaminering (spår av till exempel gluten eller laktos) kan förekomma då produkten hanteras i samma lokal som våra övriga produkter innehållande allergener.
21 Sep 2023
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Kryddiga drinkar med Fireball
Firebål, Spicy Sunrise och Fireball Sour
-
Introducerar ett nytt kvällskoncept - traditionellt kinesiskt midnattsnack
"Ambitionen är att inte bara erbjuda utsökt mat, utan också skapa en unik och spännande atmosfär"
-
Topp 10: Hit reser svenskarna på höstlovet
"Det har varit ett högt bokningstryck i år"
-
Estrellas Heta Häxhattar med chili och gräddfil gör comeback
De frasiga barsnacksen är tillbaka
-
Nytt skräckhus i restaurang Fiesta under Halloween på Gröna Lund
"I den zombiesmittade restaurangen Zombiesta förvandlas varje gäst till en del av menyn när de möter kökspersonal som inte bara lagar maten, utan också jagar den"
-
Fanta lanseras med Beetlejuice -design
"Inför Halloween kände vi att det var det perfekta tillfället att skaka om Fanta lite och blanda det bubbliga och färgglada med Beetlejuices läskigheter"
-
Han blir ny vd för Hotel Diplomat
"Det är en spännande och stimulerande utmaning"