Wedholms Fisk firar 40 år med gästspel av Johan Jureskog
2 Jan 2025
Wedholms Fisk öppnade 1985 av Bengt Wedholm och blev en av Sveriges första restauranger att belönas med stjärna i Guide Michelin. När Stockholms mest kända fiskrestaurang nu fyller fyrtio år har dess nuvarande krögare Nils Molinder bjudit in Johan Jureskog till ett köttgästspel 21 januari.
– Med Johan vill vi gå så långt utanför den vanliga menyn som möjligt. Det blir en rivstart för vårt firande där sjötungor, marulkar och piggvar byts ut mot entrecôte, T-bone och Wagyukött från hela världen, säger Nils Molinder på Wedholms Fisk. Det sker helt i Bengt Wedholms anda eftersom han både var en fantastisk kött- och fiskkock.
Under kvällen 21 januari serveras de främsta köttbitarna från Johan Jureskogs restaurang AGsom är rankad nummer nio i guiden 101 World´s Best Steakhouses. På vinlistan finns bland annat helflaskor, magnumflaskor och dubbla magnumflaskor av AG:s egna viner.
– Bengt Wedholm är min största svenska kock-idol som alltid gick sin egen väg. För trettio år sedan besökte jag hans restaurang Wedholms Kött med min pappa och åt, för första gången, kött i världsklass. Den upplevelsen ligger till grund för nästan allt jag gör idag, säger Johan Jureskog. Det är därför en enorm ära att få inta Wedholms Fisk där vi kommer gå all-in.
Förutom Johan Jureskog och Nils Molinder kommer även köttmästaren Håkan Fällman vara på plats i matsalen för att ta hand om gästerna.
Om Wedholms Fisk
Wedholms Fisk slog upp portarna på Nybrokajen 1985 och blev en av de första restaurangerna i Sverige att belönas med en stjärna i Guide Michelin. Restaurangen startades av den legendariske krögaren Bengt Wedholm och fick därför bära hans efternamn.
2 Jan 2025
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Wedholms Fisk firar 40 år med gästspel av Johan Jureskog
"Med Johan vill vi gå så långt utanför den vanliga menyn som möjligt"
-
Recept: Mac n’ Cheese Fusion med het vitlök och krispig salvia
Pastarecept med cheddarostcréme
-
Pontus Frithiof at Bro Hof startar vid årsskiftet
"Vi ser detta som en fantastisk möjlighet att skapa en plats som erbjuder en oslagbar upplevelse"
-
I mars öppnar nyrenoverade Scandic Wallin
"Vi ser verkligen framemot att äntligen få slå upp portarna till detta moderna hotell med mycket centralt läge och goda kommunikationsmöjligheter"
-
Uber Ski lanseras i Sverige
"Med Uber Ski tror vi att vi kan hjälpa dem som vill lägga mindre tid på logistiken och mer tid på allt det roliga under semestern. Vi hoppas tjänsten blir ett uppskattat tillskott under skidsäsongen"
-
Indochine har öppnat på Arlanda
"Indochine är, med sitt asiatiska, inspirerande koncept, ett perfekt komplement till det övriga utbudet på Marknadsplatsen"
-
Max öppnar flagship-restaurang i Köpenhamn
"Restaurangen får ett väl synligt läge där många gående och cyklister passerar varje dag"