Zeta lanserar Piadina Romagnola IGP alla Riminese
24 Apr 2020
Det tunna brödet kan snabbt fyllas med valfria italienska delikatesser, här ett recept på Piadina med tomat, mozzarella och prosciutto cotto och Piadina med skogschampinjoner,tryffelcrème och rosmarin.
Piadina med tomat, mozzarella och prosciutto cotto
4 PIADINA
4 msk Zeta Tomatpuré
1 frp Zeta Piadina, 360 g
2 frp Zeta Mozzarella di Bufala Campana,
290 g 1 frp Zeta Prosciutto cotto,
100 g 1 påse Zeta grovriven Parmigiano Reggiano,
85 goregano, torkad
250 g coctailtomater, blandade färger
Zeta Extra jungfruolivolja Classico
70 g rucola
Gör så här:
Bred tomatpuré på en piadina.
Lägg brödet i enhet stekpanna med lite olivolja.
Bryt mozzarellan i mindre bitar och låt rinna av på en bit hushållspapper.
Det behövs en halvmozzarella per piadina. Fördela mozzarellan jämt över tomatpurén.
Lägg på skivor av skinka, tomater och strö överriven parmesan och torkad oregano.
Låt ligga i pannan någon minut tills osten börjarsmälta en aning. Strö över rucola, vik över halvabrödet och servera direkt.
Piadina med skogschampinjoner,tryffelcrème och rosmarin
4 PIADINA
4-6 st stora skogschampinjoner
1 liten klyfta vitlök, pressad
1 kvist rosmarin
salt
250 g cocktailtomater
1 frp Zeta Piadinabröd, 360 g
1 burk Zeta Crème av svamp med tryffel, 140 g
2 frp Zeta Mozzarella di Bufala Campana, 100 g
1 påse Zeta grovriven Parmigiano Reggiano, 85 g
70 g späda salladsskott
Zeta Extra jungfruolivolja Classico
Gör så här:
Bred 1 msk svampkräm på ett piadinabröd. Lägg brödet i en het stekpanna med lite olivolja.
Fördela mozzarella jämnt över svampkrämen. Fördela svampen över brödet och strö över parmesanost. Stek tills osten börjar smälta. Lägg på salladsskott och tomater. Vik över halva brödet och servera direkt.
24 Apr 2020
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Ny sjömatsutbildning lanseras
"Deltagarna får en djupare förståelse för hållbarhet, artkännedom och näringslära, samtidigt som de får praktisk erfarenhet av tillagningstekniker"
-
Så mycket kaffe dricks på jobbet – cheferna toppar listan
Här är topp 5 yrken och roller som konsumerar mest kaffe.
-
Strawberry ska bygga Nordens största flygplatshotell på Arlanda
"Det känns fantastiskt för oss att kunna erbjuda ett fullservice-hotell"
-
Idag lanseras Spenn
"Med Spenn och partnerskapet med Norwegian kommer vi att skapa synergier och mervärde för våra medlemmar och partners på ett sätt som aldrig tidigare har gjorts inom lojalitet"
-
Solvalla tar från årsskiftet över restaurangerna vid arenan
"Framför allt finns det synergier som vi kommer att utnyttja"
-
Pontus Frithiof lanserar en egen te-kollektion
"Vi hoppas att våra gäster ska upptäcka teets många möjligheter"
-
Vildmarkshotellet bygger spa för 40 miljoner
"Vår vision är att skapa en oförglömlig upplevelse där gästerna verkligen känner naturens kraft och närhet"