Zeta lanserar Piadina Romagnola IGP alla Riminese
24 Apr 2020
Det tunna brödet kan snabbt fyllas med valfria italienska delikatesser, här ett recept på Piadina med tomat, mozzarella och prosciutto cotto och Piadina med skogschampinjoner,tryffelcrème och rosmarin.
Piadina med tomat, mozzarella och prosciutto cotto
4 PIADINA
4 msk Zeta Tomatpuré
1 frp Zeta Piadina, 360 g
2 frp Zeta Mozzarella di Bufala Campana,
290 g 1 frp Zeta Prosciutto cotto,
100 g 1 påse Zeta grovriven Parmigiano Reggiano,
85 goregano, torkad
250 g coctailtomater, blandade färger
Zeta Extra jungfruolivolja Classico
70 g rucola
Gör så här:
Bred tomatpuré på en piadina.
Lägg brödet i enhet stekpanna med lite olivolja.
Bryt mozzarellan i mindre bitar och låt rinna av på en bit hushållspapper.
Det behövs en halvmozzarella per piadina. Fördela mozzarellan jämt över tomatpurén.
Lägg på skivor av skinka, tomater och strö överriven parmesan och torkad oregano.
Låt ligga i pannan någon minut tills osten börjarsmälta en aning. Strö över rucola, vik över halvabrödet och servera direkt.
Piadina med skogschampinjoner,tryffelcrème och rosmarin
4 PIADINA
4-6 st stora skogschampinjoner
1 liten klyfta vitlök, pressad
1 kvist rosmarin
salt
250 g cocktailtomater
1 frp Zeta Piadinabröd, 360 g
1 burk Zeta Crème av svamp med tryffel, 140 g
2 frp Zeta Mozzarella di Bufala Campana, 100 g
1 påse Zeta grovriven Parmigiano Reggiano, 85 g
70 g späda salladsskott
Zeta Extra jungfruolivolja Classico
Gör så här:
Bred 1 msk svampkräm på ett piadinabröd. Lägg brödet i en het stekpanna med lite olivolja.
Fördela mozzarella jämnt över svampkrämen. Fördela svampen över brödet och strö över parmesanost. Stek tills osten börjar smälta. Lägg på salladsskott och tomater. Vik över halva brödet och servera direkt.
24 Apr 2020
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Kryddiga drinkar med Fireball
Firebål, Spicy Sunrise och Fireball Sour
-
Introducerar ett nytt kvällskoncept - traditionellt kinesiskt midnattsnack
"Ambitionen är att inte bara erbjuda utsökt mat, utan också skapa en unik och spännande atmosfär"
-
Topp 10: Hit reser svenskarna på höstlovet
"Det har varit ett högt bokningstryck i år"
-
Estrellas Heta Häxhattar med chili och gräddfil gör comeback
De frasiga barsnacksen är tillbaka
-
Nytt skräckhus i restaurang Fiesta under Halloween på Gröna Lund
"I den zombiesmittade restaurangen Zombiesta förvandlas varje gäst till en del av menyn när de möter kökspersonal som inte bara lagar maten, utan också jagar den"
-
Fanta lanseras med Beetlejuice -design
"Inför Halloween kände vi att det var det perfekta tillfället att skaka om Fanta lite och blanda det bubbliga och färgglada med Beetlejuices läskigheter"
-
Han blir ny vd för Hotel Diplomat
"Det är en spännande och stimulerande utmaning"