Hjärtformade Kärleksmums till Alla hjärtans dag

Kärleksmums med smaskig glasyr
Kärleksmums med kvarg gör botten extra saftig.
Kärleksmums med kvarg gör botten extra saftig.

Länge leve kärleken! Här är ett recept som passar bra till Alla hjärtans dag, men passar även bra alla andra dagar på året.

Botten
250 g Valio Eila® laktosfritt smör
4 ½ dl strösocker
1 msk vaniljsocker
5 ägg
200 g Valio Eila® laktosfri kvarg hallon & blåbär
5 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1 ½ dl kakao

Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret. Vispa strösocker, vaniljsocker och ägg poröst.
Tillsätt det smälta smöret och kvargen och vispa ihop.
 I en separat skål – rör ihopvetemjöl, bakpulver och kakao.
Vispa snabbt ner mjölblandningen i smeten.
 Häll utsmeten i en bakplåtspappersklädd långpanna och jämna till med en slickepott.
Grädda i cirka 25 minuter.

Glasyr

1 ½ dl Valio Eila® laktosfri vispgrädde 35 %
 ½ dl kaffe
200 g mörk choklad
Frystorkade hallonbitar
Värm upp grädde och kaffe i en kastrull.
 Hacka chokladen fint.
Tag bort kastrullen frånvärmen och rör i chokladen.
Rör tills allt är blandat. Bred på glasyren på kakan. Strö överfrystorkad hallon. Låt stelna. Stansa ut hjärtan med pepparkaksform.
Källa: Valio

Av: Annika Rådlund

Läs också