Påskägg och sill i all ära, men en riktigt god och kvargfräsch citronkaka slår det mesta! Testa denna goda och saftiga kaka i påsk.
Det här behövs
Form: 1 1⁄2 liters sockerkaksform
Sockerkakan
100 g Valio Eila® laktosfritt smör
3 ägg
2 1⁄2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl Valio Eila® laktosfri kvarg citron
rivet skal av en citron
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Vispa ihop ägg, strösocker och vaniljsocker poröst. Rör ner kvargen. Tillsätt det smälta smöret och citronskalet och rör till en jämn smet. I en separat skål, blanda vetemjöl och bakpulver. Sikta ner mjölblandningen i smeten och rör till en jämn smet. Smöra och bröa en form, grädda i nedre delen av ugnen i cirka 55 minuter. Testa med en sticka, den ska vara torr. Låt vila i 5 minuter och vänd sedan upp kakan på ett fat. Låt svalna.
Glasyr
1⁄2 dl Valio Eila® laktosfri kvarg citron
2 1⁄2 dl florsocker
Vispa ihop kvarg och florsocker. Ringla över kakan. Fyll hålet i mitten av kakan med marsipan- och chokladägg. Servera!
Av: Annika Rådlund Källa: Valio