Panos sadlar om från baddräkter till restaurang

"Jag har verkligen skapat min egen grej"
Panos Papadopoulos har öppnat restaurangen Panos Panos Tavern.
Panos Papadopoulos har öppnat restaurangen Panos Panos Tavern.

2019 sålde Panos Papadopoulos majoriteten av baddräktföretaget Panos Emporio – nu satsar han istället på restaurangbranschen.

I slutet av september 2021 öppnade Panos Papadopoulos restaurangen Panos Panos Tavern på Teknologgatan 3 i Göteborg. En helt ny bransch för honom, men en dröm han har haft sedan han var barn och som över tid förstärkts genom hans otaliga resor världen över.

 
Öppningen gick snabbt, efter att ha tagit över Törnströms köks lokaler, så tog det två månader att skapa restaurangdrömmen Panos Panos Tavern. Arbetet innebar allt från stora övergripande förändringar till val av möbler, porslin och lampor.

 – Jag har verkligen skapat min egen grej, något som inte följer trender och normer utan som är helt och hållet jag. De som känner mig vet att jag går igång på det omöjliga. Med hårt arbete, envishet och kreativitet kommer man långt. Hur svårt kan det vara, säger Panos Papadopoulos med ett leende.

Han har satsat på en mysig och hemtrevlig atmosfär med en mixad meny där man lagt tyngdpunkt på det grekiska köket och medelhavsmat.  Lokalproducerade råvaror  är i fokus och dryckesutbudet bjuder på ett par lokala överraskningar. Bland annat har Panos tagit fram två egna ölsorter, Eros Lager och Agia IPA. Ölen är svenskproducerat och hantverksmässigt tillverkade.

På menyn finns bland annat  Carpaccio med picklade krassebär, äggulekräm, pinjenötter, rostad paprika och  saganakiost , grillad calamari fylld med sobrasada, ragu på potatis, fänkol, cime de rapa och saffran. På menyn finns även den cypriotiska osten haloumi med valnötsvinegrett, endivesallad och brända druvor.

Av: Annika Rådlund  Foto: Panos Panos Tavern

Läs också