Nytt skräckhus i restaurang Fiesta under Halloween på Gröna Lund

"I den zombiesmittade restaurangen Zombiesta förvandlas varje gäst till en del av menyn när de möter kökspersonal som inte bara lagar maten, utan också jagar den"
Fiesta Taqueria & Bar har nu förvandlats till Zombiesta Taqueria & Bar till Halloween på Gröna Lund.
Fiesta Taqueria & Bar har nu förvandlats till Zombiesta Taqueria & Bar till Halloween på Gröna Lund.

Nu har årets upplaga av Halloween på Gröna Lund öppnat. Nöjesparken har öppet för halloweenfirande extra många dagar denna säsong och en av nyheterna i år är att restaurang Fiesta nu har förvandlats till restaurang Zombiesta.


Hela nöjesparken har dekorerats i halloweenskrud och i 18 dagar bjuds besökarna på maxad stämning med en mängd olika halloweenväsen, attraktioner, skräckparader och skräckhus. Likt tidigare år råder en rysmysig stämning på vårt Lilla Område som är anpassat till de yngre barnen. Här bjuds barnen på den helt nya Pelle Svanslösföreställningen Pelle & Maja i Amerikatt. Och parkern har förstås pumpor i mängder.
Det här är Gröna Lunds sjunde Halloweenfirande och det presenteras alltid några nyheter.  
 
Restaurang har blivit omvandlat till skräckhus

De allra modigaste skräckälskarna kan i år se fram emot två nya skräckhus. I den zombiesmittade restaurangen Zombiesta förvandlas varje gäst till en del av menyn när de möter kökspersonal som inte bara lagar maten, utan också jagar den. De trånga korridorerna, den klaustrofobiska atmosfären och de makabra rätterna som serveras gör att varje steg i detta skräckhus är en utmaning. 
 
– Zombiesta är utan tvekan ett av våra mest intensiva och skräckfyllda skräckhus hittills. Det är en upplevelse som kommer att pressa även de modigaste gästerna till bristningsgränsen. Samtidigt är vi glada att kunna erbjuda ett mer familjevänligt Halloween för de som inte är skräckentusiaster, med Pelle Svanslös, häxor, höstmarknad och andra roliga aktiviteter för barnen, säger Cornelia Carlsson, projektledare för Halloween på Gröna Lund.

   – I nyheten ”En Mördares Huvud” låter vi våra gäster ta del av en mördares sanna tankar på obehagligt nära håll, säger Annika Troselius som är informationschef på Gröna Lund.

Text och foto: Annika Rådlund

Läs också