Adam Dahlberg och Misshumasshu tolkar ett annorlunda släpp med kreativa maträtter
- Taco på torkade och miso glaserade betor från Karshamra, sommarkål och ingefära. Rödbetorna till tacosen är kokta i vakuum och sedan torkade i torkmaskin så de blir som chips, förklarar Adam Dahlberg
- Baserat på smak _01 har jag skapat stekta gyozas fyllda med rökt aniskryddad krabba, emulsion på yuzu kosho. Krabban till gyozasen är rökt med en rökmaskin”, berättar Adam Dahlberg ”
-För smak _03 skapade jag en råbiff blandad i suribachi, krossad kardemumma, ponzu, pepparrot, ångad brioche & friterat ris. För råbiffen har jag valt att använda en japansk mortel och flytande kväve som snabbt kyler ner alla ingredienser,
8 Sep 2020
Förutom bland annat restaurangen Adam & Albin, Raamen - Noodles by Adam and Albin så driver duon Misshumasshu som beskrivs som en ”miss-mash”, där en del inspireras av Tokyo och den andra av Stockholm. Tolkningarna av det japanska köket går emot alla traditionella regler och stimulerar innovativa smakkombinationer.
Efter en framgångsrik första kollektionsläpp av ”Savour the flavour", inspirerad av tre klassiska drinkar, är det nu dags för nästa lansering, som kanske är lite otippat.
Det är LYFT/LAB’s kollektionsläpp av tre nya dosor (som består av smaksatt nikotin utan tobak) som står för inspirationen till tre nya rätter. Adam Dahlberg förklarar att de tagit fram tre olika matkreationer där man blandar modern matlagningsteknik med traditionella japanska anor.
Rätterna har fått namnet ”Collection 02 - Kissed by Fire” där man liksom i dosorna följer smakerna anis, ingefära och kardemumma.
8 Sep 2020
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Ny sjömatsutbildning lanseras
"Deltagarna får en djupare förståelse för hållbarhet, artkännedom och näringslära, samtidigt som de får praktisk erfarenhet av tillagningstekniker"
-
Så mycket kaffe dricks på jobbet – cheferna toppar listan
Här är topp 5 yrken och roller som konsumerar mest kaffe.
-
Strawberry ska bygga Nordens största flygplatshotell på Arlanda
"Det känns fantastiskt för oss att kunna erbjuda ett fullservice-hotell"
-
Idag lanseras Spenn
"Med Spenn och partnerskapet med Norwegian kommer vi att skapa synergier och mervärde för våra medlemmar och partners på ett sätt som aldrig tidigare har gjorts inom lojalitet"
-
Solvalla tar från årsskiftet över restaurangerna vid arenan
"Framför allt finns det synergier som vi kommer att utnyttja"
-
Pontus Frithiof lanserar en egen te-kollektion
"Vi hoppas att våra gäster ska upptäcka teets många möjligheter"
-
Vildmarkshotellet bygger spa för 40 miljoner
"Vår vision är att skapa en oförglömlig upplevelse där gästerna verkligen känner naturens kraft och närhet"