Adam Dahlberg och Misshumasshu tolkar ett annorlunda släpp med kreativa maträtter
- Taco på torkade och miso glaserade betor från Karshamra, sommarkål och ingefära. Rödbetorna till tacosen är kokta i vakuum och sedan torkade i torkmaskin så de blir som chips, förklarar Adam Dahlberg
- Baserat på smak _01 har jag skapat stekta gyozas fyllda med rökt aniskryddad krabba, emulsion på yuzu kosho. Krabban till gyozasen är rökt med en rökmaskin”, berättar Adam Dahlberg ”
-För smak _03 skapade jag en råbiff blandad i suribachi, krossad kardemumma, ponzu, pepparrot, ångad brioche & friterat ris. För råbiffen har jag valt att använda en japansk mortel och flytande kväve som snabbt kyler ner alla ingredienser,
8 Sep 2020
Förutom bland annat restaurangen Adam & Albin, Raamen - Noodles by Adam and Albin så driver duon Misshumasshu som beskrivs som en ”miss-mash”, där en del inspireras av Tokyo och den andra av Stockholm. Tolkningarna av det japanska köket går emot alla traditionella regler och stimulerar innovativa smakkombinationer.
Efter en framgångsrik första kollektionsläpp av ”Savour the flavour", inspirerad av tre klassiska drinkar, är det nu dags för nästa lansering, som kanske är lite otippat.
Det är LYFT/LAB’s kollektionsläpp av tre nya dosor (som består av smaksatt nikotin utan tobak) som står för inspirationen till tre nya rätter. Adam Dahlberg förklarar att de tagit fram tre olika matkreationer där man blandar modern matlagningsteknik med traditionella japanska anor.
Rätterna har fått namnet ”Collection 02 - Kissed by Fire” där man liksom i dosorna följer smakerna anis, ingefära och kardemumma.
8 Sep 2020
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
I mars öppnar nyrenoverade Scandic Wallin
"Vi ser verkligen framemot att äntligen få slå upp portarna till detta moderna hotell med mycket centralt läge och goda kommunikationsmöjligheter"
-
Uber Ski lanseras i Sverige
"Med Uber Ski tror vi att vi kan hjälpa dem som vill lägga mindre tid på logistiken och mer tid på allt det roliga under semestern. Vi hoppas tjänsten blir ett uppskattat tillskott under skidsäsongen"
-
Indochine har öppnat på Arlanda
"Indochine är, med sitt asiatiska, inspirerande koncept, ett perfekt komplement till det övriga utbudet på Marknadsplatsen"
-
Max öppnar flagship-restaurang i Köpenhamn
"Restaurangen får ett väl synligt läge där många gående och cyklister passerar varje dag"
-
Hotellet har inrett ett Mellorum
Mellorummet har glammiga detaljer och utlovar flera överraskande inslag. Bland annat kommer...
-
Husmanskosten får en egen dag i kalendern
"Husmanskostens dag har potential att bli en viktig dag"
-
Recept: One Pot Risoni Pomodoro med varm fetaost & bönor
Toppa receptet med detta: