Albin Edberg tolkar Tore Wretman
6 Okt 2023
Albin var en av finalisterna i 2022 års upplaga av Kockarnas Kamp och har innan dess bland annat representerat Sverige i världsfinalen av Bocuse d’Or tillsammans med stjärnkocken Tommy Myllymäki.
–För mig är Tore Wretman inte bara sina klassiska rätter som vi älskar, utan också en person som vågade tänka utanför boxen. Det är ett väldigt ärofyllt uppdrag att få tolka hans mat på Teatergrillen. Under mitt gästspel kommer gäster få uppleva rätter som de kanske känner igen, men utfört på ett nytt sätt, med nya tekniker och råvaror, säger Albin Edberg.
Albin Edberg gästspelar på Teatergrillen 19-21 oktober.
Vi har Tore Wretman att tacka bland annat för klassiker som Toast Skagen, Pain Riche, grönpeppar och Rhode Island-sås. Han var en av grundarna av Gastronomiska akademien och upplyste svenskar om matlagning med radio och tv-programmet Novisen vid spisen.
–Jag är nog den person som sett flest avsnitt av Novisen vid spisen på Youtube, och såklart har jag några av Tores böcker hemma i bokhyllan som jag inte sällan bläddrar i. Och just Teatergrillen är enligt mig en av Stockholms vackraste matsalar som andas otroligt mycket historia. Om väggar kunde tala hade jag velat snacka några timmar med väggarna på Teatergrillen, säger Albin Edberg.
Av: Annika Rådlund
6 Okt 2023
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Kryddiga drinkar med Fireball
Firebål, Spicy Sunrise och Fireball Sour
-
Introducerar ett nytt kvällskoncept - traditionellt kinesiskt midnattsnack
"Ambitionen är att inte bara erbjuda utsökt mat, utan också skapa en unik och spännande atmosfär"
-
Topp 10: Hit reser svenskarna på höstlovet
"Det har varit ett högt bokningstryck i år"
-
Estrellas Heta Häxhattar med chili och gräddfil gör comeback
De frasiga barsnacksen är tillbaka
-
Nytt skräckhus i restaurang Fiesta under Halloween på Gröna Lund
"I den zombiesmittade restaurangen Zombiesta förvandlas varje gäst till en del av menyn när de möter kökspersonal som inte bara lagar maten, utan också jagar den"
-
Fanta lanseras med Beetlejuice -design
"Inför Halloween kände vi att det var det perfekta tillfället att skaka om Fanta lite och blanda det bubbliga och färgglada med Beetlejuices läskigheter"
-
Han blir ny vd för Hotel Diplomat
"Det är en spännande och stimulerande utmaning"