Altia startar krOgfolk-hjälpen

Stipendier ska delas ut till drabbade i branschen
Altia startar nu Altia krOgfolk-hjälpen
Altia startar nu Altia krOgfolk-hjälpen

Altia startar nu Altia krOgfolk-hjälpen för att stötta restauranganställda som har förlorat sina jobb till följd av krisen. Hjälpen består av stipendium för utbildning och utveckling inom branschen.

Över hela landet rapporterar restauranger, barer och hotell om uteblivna gäster och tomma lokaler. Detta har lett till minskad omsättning med permitteringar och uppsägningar som följd. 

Altia, som säljer vin och sprit till restaurangkunder över hela Sverige, vill nu hjälpa några restauranganställda genom denna mycket speciella situation. Därför har man nu instiftat Altia krOgfolk-hjälpen: ett stipendium för utveckling och vidareutbildning inom restaurangbranschen.

– Vi älskar och lever med restaurangbranschen och är djupt bekymrade över den kris som den nu står mitt uppe i. Vi vill därför göra vad vi kan för att hjälpa de restauranganställda. Vi hoppas att detta kan ingjuta lite hopp, ge krogfolket kraft att blicka framåt och utvecklas långsiktigt i branschen, säger Helena Lindquist, försäljningsdirektör på Altia.

Stipendiet går till restauranganställda

Stipendiet kan sökas av alla som arbetar inom bar, restaurang och hotell. Den sökande ska ha en ambition och vilja att utvecklas inom branschen och stipendiet ska gå till en utbildning som främjar detta.
Sökande: Stipendiet riktar sig till anställda inom restaurangbranschen.


Stipendiet avser:
Hel eller delvis finansiering av utbildning inom restaurangnäringen. Exempelvis sommelier, matlagning, dryckeskunskap, service, ledarskap, försäljning, ekonomi.
Plats i Altia Academy, en certifierande utbildning till spritsommelier. 

I stipendiekommittén: Vilka som får chans till vidareutbildning genom stipendiet kommer att avgöras av en kommitté med representanter från både restaurangbranschen och Altia. Fredrik Eriksson, kock och krögare på Långbro Värdshus och Nationalmuseum; Hedda Bruce, bartender på Tjoget, Jens Odén delägare ESS Group Restaurangdrift AB samt Helene Söderberg, driftchef på Ekstedt kommer att bidra med sina erfarenheter i urvalsprocessen.
Ansökningstid: Stipendiet delas ut 2 gånger under 2020. Sista ansökningsdag är 1 juni respektive 1 oktober 2020. Ansökan kan skickas in omgående.
Ansökan och information: Ansökningsformulär och mer information kan laddas ned här: www.folkofolk.se/altia-krogfolk-hjalpen samt på Altia krOgfolks Facebook och instagram @altiakrogfolk

Av: Annika Rådlund Källa och foto: Altia

Läs också