Hotell & Restaurang
  • Lediga Jobb
  • Läs tidningen
  • Prenumerera
  • Annonsera
  • Produktnyheter
  • Recept
  • Läs tidningen
  • Produktnyheter
  • Recept
  • Lediga Jobb
  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Om Hotell & Restaurang
Hotell & Restaurang
  • Lediga Jobb
  • Läs tidningen
  • Prenumerera
  • Annonsera
  • Produktnyheter
  • Recept
Annons

Enastående kaffe för servicebranschen: Den Nya A-Linjen

Den nya A-linjen bygger på tio års bevisad framgång med den klassiska A-linjen och utgör nästa steg i utvecklingen av Frankes professionella kaffelösningar.
Sponsrat inlägg av: FRANKE
3. dec. 2025 - kl. 08:16

Förväntningarna stiger snabbt i dagens kaffevärld. Gästerna efterfrågar i allt högre grad enastående kaffeupplevelser på hotell, restauranger och alla typer av serviceinrättningar. Samtidigt möter operatörerna växande utmaningar: personalbrist, hållbarhetsmål och den konstanta pressen att alltid leverera samma kvalitet och vara effektiv. För att möta dessa krav måste utrustningen vara både intuitiv och intelligent – och just här presenterar Franke Coffee Systems den nya A-linjen.


En ny generation av schweiziskt ingenjörskap

Den nya A-linjen bygger på tio års bevisad framgång med den klassiska A-linjen och utgör nästa steg i utvecklingen av Frankes professionella kaffelösningar. Den är designad och tillverkad i Schweiz och kombinerar Frankes 40-åriga kaffeerfarenhet med de senaste innovationerna inom digitala funktioner och drycker. Företagets mångåriga goda ingenjörskap och djupa förståelse för modern drift inom servicebranschen återspeglas i varje detalj.

De första två modellerna i serien, nya A600 och A800, erbjuder båda en komplett dryckesmeny med samma tonvikt på kvalitet i koppen och användarvänlighet. De största skillnaderna mellan dem är storlek och arbetsflöde. Nya A800 erbjuder parallell dryckesservering för perioder med hög belastning, medan nya nya A600 levererar enastående resultat vid både självbetjäning och servering. I båda fallen kan operatörer inom servicebranschen hålla servicen igång med jämna resultat av baristakvalitet.

”Vårt mål var att konstruera en kaffemaskin som passar perfekt i alla miljöer, genom att kombinera användarvänlighet, jämna resultat och utomordentlig smak”, berättar Christof Hurni, Vice President Technology på Franke Coffee Systems. ”Den nya A-linjen är smartare, snabbare och närmare operatören än någonsin förut.”


Jämn smakupplevelse, i varje kopp

Kärnan i de båda modellerna utgörs av iQFlow, Frankes patenterade beredningsteknik. Den styr beredningsprocessen i realtid, och ger i en rikare, mer balanserad smakprofil och samma enastående smak i varje kopp – oberoende av typ av bönor, malningsgrad eller personalens erfarenhet.

För serviceinrättningar där återkommande gäster och imponerande kvalitet är viktiga blir dessa jämna resultat synonyma med pålitlighet och smak.


Smart drift för upptagna team

Den nya A-linjen är konstruerad för att göra driften så enkel som möjligt, även för outbildad personal eller återkommande personalbyten. Den stora pekskärmen stödjer både självbetjäning och miljöer med servering, och vägleder användarna steg för steg genom dryckestillredningen. Förinställda recept säkerställer pålitlighet och snabbhet och ger team tid att fokusera mer på gästerna än på hanteringen av utrustning.

Kärnan i det digitala ekosystemet är FrankeOS, maskinens intuitiva operativsystem. När det ansluts via FrankeConnect till FrankeCloud kan operatörerna hantera recept och menyer centralt, övervaka prestandadata och installera programuppdateringar på distans. Tack vare denna anslutning kan operatörer inom hotell- och restaurangkedjor samt operatörer som arbetar på flera platser samtidigt hålla samma kvalitetsstandard med mindre underhållsarbete.


Mjölk, växtbaserade alternativ och perfekt konsistens

Kundernas förväntningar utvecklas ständigt och växtbaserade alternativ är idag ett standardinslag på servicebranschens dryckesmenyer. Med IndividualMilk erbjuder den nya A-linjen äkta flexibilitet vid dryckesberedningen. Separata mjölkslangar säkerställer beredning av mjölk- och växtbaserade drycker utan korskontamination. Det är en avgörande egenskap för operatörer som prioriterar hygien och gästernas förtroende.

Allt kompletteras med nya FoamMaster som skapar otroliga mjölkskum med ett knapptryck – varmt eller kallt, i individuellt programmerbar konsistens som alltid kan upprepas. Från cappuccino till flat white eller matcha latte – alla drycker kan anpassas till önskad konsistens och serveras i bästa kvalitet, även under rustningstid.


Enkel rengöring

Effektivitet betyder också enkel rengöring. IndividualClean-systemet automatiserar den interna rengöringsprocessen och gör att operatörerna kan schemalägga cyklerna enligt den faktiska maskinanvändningen. Detta håller de invändiga komponenterna hygieniskt rena och minskar användningen av rengöringsmedel samtidigt som värdefull tid sparas. Det är en tydlig fördel för serviceinrättningar som har öppet under många timmar och producerar höga volymer.


Energimedveten design

Utöver minskad användning av rengöringsmedel återspeglar den nya A-linjen även Frankes åtagande för energieffektivitet. HeatGuard-kokarsystemet har förbättrad isolering som minskar värmeförluster i maskinen och bidrar till att bevara stabila temperaturer under dryckesberedningen. Resultatet är upptill 44 % lägre energiförluster (ny A600NM jämfört med klassiska A600NM) samtidigt som jämn drift säkerställs.


Designad för alla typer av serviceinrättningar

Med sina rena linjer, hållbara material och modulbaserade design passar den nya A-linjen i många olika servicemiljöer – från hotellounger via restaurangbarer till caféliknande sittplatser. Maskinerna kan kombineras med tilläggsfunktioner som koppvärmare eller betalsystem.

Varje element har utvecklats med realtidsdrift i åtanke: serviceåtkomsten är ergonomisk, underhållet är enkelt och den schweiziska kvaliteten säkerställer mycket långvarig prestanda.

Den nya A-linjen utgör en ny generation av professionella kaffelösningar som förenar schweizisk precision med digital intelligens och användarvänlighet. För restauranger, hotell och serviceinrättningar av alla storlekar ger den trygghet i att kunna erbjuda enastående kaffestunder – kopp efter kopp, dag efter dag.

För i dagens konkurrensutsatta kaffevärld är det detaljerna som avgör framgången: jämn kvalitet, smidig drift och förmågan att växa i takt med kommande möjligheter.

Upptäck den nya A-linjen på aline.franke.coffee

Annons
Populärt
Image
Hotell

Bernadotte & Kylberg har inrett sviter på Clarion Hotel Sign

"Vi har utgått från platsen och från den särpräglade arkitektur som Clarion Hotel Sign har"

Image
Produktnyhet

Lakrids by Bülow lanserar Love Collection

Image
Annons

Enastående kaffe för servicebranschen: Den Nya A-Linjen

Den nya A-linjen bygger på tio års bevisad framgång med den klassiska A-linjen och utgör nästa ...

Image
Intervju

Stor intervju: Årets Konditor 2025 Kristin Hamberg

"Någon gång i framtiden skulle jag vilja öppna restaurang eller Bed and Breakfast, tillsammans me...

Image
Recept

Julrecept: Chokladpralin av Årets Konditor Kristin Hamberg

Image
Nyheter

Omnipollo och Bitburger lanserar Knäckebrot – en tysk pilsner gjord på svenskt knäckebröd

"För mig personligen är det här samarbetet kulmen på över 20 års beundran för Bitburger"

Image
Nyheter

Nytt koncept på Element Spa på Clarion Hotel Stockholm

"Vi har till exempel en jättehäftig behandling"

Image
Nybyggt hotell

Hällsnäs hotell & restaurang har utökat med 32 hotellrum

"De nya rummen gör det möjligt för oss att ge gästerna en helhetsupplevelse, inte bara ett besö...

Image
Restaurang

 Urban Italian Group har öppnat Trattoria Giorgio’s i Stockholm

"Det här är början på ett nytt och spännande kapitel"

Image
Nyheter

Hospitality i fokus på mässan Ambiente 2026

"Genom panelsamtal, guidade turer och nätverksevenemang kommer fokus att ligga på att presentera k...

Image
Nyheter

Kärlek är temat på årets pepparkakshus på ArkDes

"Kärlek kan uttryckas på många sätt, och det syns tydligt i årets bidrag"

Senaste numret

Läs branschens
största oberoende magasin

Läs digitalt!

Hotell & Restaurangs nyhetsbrev

Få relevanta branschnyheter
varje vecka

Lediga jobb
Läs mer
Populärt
Image
Intervju

Intervju: Stjärnbartendern Leo Lahti

Image
Nyheter

Bocuse d’Or Sweden startar en tävling för ungdomar: Bocuse d’Or Sweden Next Generation

Image
Recept

Recept på ostkaka av kocken Stefan Ekengren

Image
Recept

Stefan Ekengrens recept: Kålsoppa med frikadeller

"På juldagen under barndomens jular bjöd alltid min mormor på kålsoppa. Hon la kryddiga lammkorv...

Image
Ny på jobbet

Amanda Liliemark blir Head of Champagne på Ulfsunda Slott

Image
Nyheter

Fullbokat på några timmar – ledde till ny satsning

Image
Nyheter

På söndag arrangerar Görvälns slott julmarknad för fjärde året i rad

Image
Nyheter

Kändisen som är årets drömgäst vid julbordet

”Vilken känd svensk person som har varit aktuell under senaste året skulle du helst bjuda in til...

Image
Nyheter

Viking Line satsar på närproducerat julbord med ännu fler desserter

Image
Nyheter

Fokus på sjömat i Linnea Jarnrots vinnarkokbok

Image
Nyheter

Danyel Couet gästspelar på Östersjön

Image
Nyheter

Bakar ekologiskt PFAS-fritt bröd

Image
Nyheter

Gothia Towers har sålt tre miljoner räkmackor

"Ett recept som står sig"

Image
Nyheter

Villa Foresta på Lidingö öppnar spa 2026

Image
Nyheter

Marcus Wallen utnämnd till Restaurangbranschens Vardagshjälte 2025

Image
Nyheter

Menigos jättelager i Göteborg har öppnat

"För våra kunder innebär det nya lagret leveranser som är säkrare och närmare än någonsin"

Image
Nyheter

Strawberry lanserar nytt affärssegment

Strawberry Living, en del av Strawberry-koncernen, lanserar ett nytt affärsben

Image
Nyheter

Hotell Fratelli har fått ett arkitekturpris

“Från början ett familjeägt varuhus med bostäder på de övre våningarna, som nu har omvandla...

Image
Nyheter

Julmustens dag – tusentals flaskor delas ut gratis

"Det känns helt rätt att den nu fått en alldeles egen dag"

Image
Nyheter

Intervju: Kocken och krögaren Jonas Svensson

"Jag bestämde mig tidigt för att jobba med de bästa"

Hotell & Restaurang logga

Kontakt

Annika Rådlund, Chefredaktör
[email protected]

Annonsera

Mikael Persson, Mediasäljare
[email protected]

Följ oss på Sociala medier

  • Facebook

Nyhetsbrev


Chefredaktör: Annika Rådlund | Ansvarig utgivare Jenny Fors

Copyright © 2024 Svenska Media i Ljusdal AB | Policy för datahantering, integritet och cookies

Hotell & Restaurang

Sidan innehåller information om alkoholaltiga drycker.