Hotell & Restaurang
  • Lediga Jobb
  • Läs tidningen
  • Prenumerera
  • Annonsera
  • Produktnyheter
  • Recept
  • Läs tidningen
  • Produktnyheter
  • Recept
  • Lediga Jobb
  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Om Hotell & Restaurang
Hotell & Restaurang
  • Lediga Jobb
  • Läs tidningen
  • Prenumerera
  • Annonsera
  • Produktnyheter
  • Recept
Annons

Enastående kaffe för servicebranschen: Den Nya A-Linjen

Den nya A-linjen bygger på tio års bevisad framgång med den klassiska A-linjen och utgör nästa steg i utvecklingen av Frankes professionella kaffelösningar.
Sponsrat inlägg av: FRANKE
3. dec. 2025 - kl. 08:16

Förväntningarna stiger snabbt i dagens kaffevärld. Gästerna efterfrågar i allt högre grad enastående kaffeupplevelser på hotell, restauranger och alla typer av serviceinrättningar. Samtidigt möter operatörerna växande utmaningar: personalbrist, hållbarhetsmål och den konstanta pressen att alltid leverera samma kvalitet och vara effektiv. För att möta dessa krav måste utrustningen vara både intuitiv och intelligent – och just här presenterar Franke Coffee Systems den nya A-linjen.


En ny generation av schweiziskt ingenjörskap

Den nya A-linjen bygger på tio års bevisad framgång med den klassiska A-linjen och utgör nästa steg i utvecklingen av Frankes professionella kaffelösningar. Den är designad och tillverkad i Schweiz och kombinerar Frankes 40-åriga kaffeerfarenhet med de senaste innovationerna inom digitala funktioner och drycker. Företagets mångåriga goda ingenjörskap och djupa förståelse för modern drift inom servicebranschen återspeglas i varje detalj.

De första två modellerna i serien, nya A600 och A800, erbjuder båda en komplett dryckesmeny med samma tonvikt på kvalitet i koppen och användarvänlighet. De största skillnaderna mellan dem är storlek och arbetsflöde. Nya A800 erbjuder parallell dryckesservering för perioder med hög belastning, medan nya nya A600 levererar enastående resultat vid både självbetjäning och servering. I båda fallen kan operatörer inom servicebranschen hålla servicen igång med jämna resultat av baristakvalitet.

”Vårt mål var att konstruera en kaffemaskin som passar perfekt i alla miljöer, genom att kombinera användarvänlighet, jämna resultat och utomordentlig smak”, berättar Christof Hurni, Vice President Technology på Franke Coffee Systems. ”Den nya A-linjen är smartare, snabbare och närmare operatören än någonsin förut.”


Jämn smakupplevelse, i varje kopp

Kärnan i de båda modellerna utgörs av iQFlow, Frankes patenterade beredningsteknik. Den styr beredningsprocessen i realtid, och ger i en rikare, mer balanserad smakprofil och samma enastående smak i varje kopp – oberoende av typ av bönor, malningsgrad eller personalens erfarenhet.

För serviceinrättningar där återkommande gäster och imponerande kvalitet är viktiga blir dessa jämna resultat synonyma med pålitlighet och smak.


Smart drift för upptagna team

Den nya A-linjen är konstruerad för att göra driften så enkel som möjligt, även för outbildad personal eller återkommande personalbyten. Den stora pekskärmen stödjer både självbetjäning och miljöer med servering, och vägleder användarna steg för steg genom dryckestillredningen. Förinställda recept säkerställer pålitlighet och snabbhet och ger team tid att fokusera mer på gästerna än på hanteringen av utrustning.

Kärnan i det digitala ekosystemet är FrankeOS, maskinens intuitiva operativsystem. När det ansluts via FrankeConnect till FrankeCloud kan operatörerna hantera recept och menyer centralt, övervaka prestandadata och installera programuppdateringar på distans. Tack vare denna anslutning kan operatörer inom hotell- och restaurangkedjor samt operatörer som arbetar på flera platser samtidigt hålla samma kvalitetsstandard med mindre underhållsarbete.


Mjölk, växtbaserade alternativ och perfekt konsistens

Kundernas förväntningar utvecklas ständigt och växtbaserade alternativ är idag ett standardinslag på servicebranschens dryckesmenyer. Med IndividualMilk erbjuder den nya A-linjen äkta flexibilitet vid dryckesberedningen. Separata mjölkslangar säkerställer beredning av mjölk- och växtbaserade drycker utan korskontamination. Det är en avgörande egenskap för operatörer som prioriterar hygien och gästernas förtroende.

Allt kompletteras med nya FoamMaster som skapar otroliga mjölkskum med ett knapptryck – varmt eller kallt, i individuellt programmerbar konsistens som alltid kan upprepas. Från cappuccino till flat white eller matcha latte – alla drycker kan anpassas till önskad konsistens och serveras i bästa kvalitet, även under rustningstid.


Enkel rengöring

Effektivitet betyder också enkel rengöring. IndividualClean-systemet automatiserar den interna rengöringsprocessen och gör att operatörerna kan schemalägga cyklerna enligt den faktiska maskinanvändningen. Detta håller de invändiga komponenterna hygieniskt rena och minskar användningen av rengöringsmedel samtidigt som värdefull tid sparas. Det är en tydlig fördel för serviceinrättningar som har öppet under många timmar och producerar höga volymer.


Energimedveten design

Utöver minskad användning av rengöringsmedel återspeglar den nya A-linjen även Frankes åtagande för energieffektivitet. HeatGuard-kokarsystemet har förbättrad isolering som minskar värmeförluster i maskinen och bidrar till att bevara stabila temperaturer under dryckesberedningen. Resultatet är upptill 44 % lägre energiförluster (ny A600NM jämfört med klassiska A600NM) samtidigt som jämn drift säkerställs.


Designad för alla typer av serviceinrättningar

Med sina rena linjer, hållbara material och modulbaserade design passar den nya A-linjen i många olika servicemiljöer – från hotellounger via restaurangbarer till caféliknande sittplatser. Maskinerna kan kombineras med tilläggsfunktioner som koppvärmare eller betalsystem.

Varje element har utvecklats med realtidsdrift i åtanke: serviceåtkomsten är ergonomisk, underhållet är enkelt och den schweiziska kvaliteten säkerställer mycket långvarig prestanda.

Den nya A-linjen utgör en ny generation av professionella kaffelösningar som förenar schweizisk precision med digital intelligens och användarvänlighet. För restauranger, hotell och serviceinrättningar av alla storlekar ger den trygghet i att kunna erbjuda enastående kaffestunder – kopp efter kopp, dag efter dag.

För i dagens konkurrensutsatta kaffevärld är det detaljerna som avgör framgången: jämn kvalitet, smidig drift och förmågan att växa i takt med kommande möjligheter.

Upptäck den nya A-linjen på aline.franke.coffee

Annons
Populärt
Image
Nyheter

Gothia Towers har sålt tre miljoner räkmackor

"Ett recept som står sig"

Image
Nyheter

Villa Foresta på Lidingö öppnar spa 2026

Image
Annons

Enastående kaffe för servicebranschen: Den Nya A-Linjen

Den nya A-linjen bygger på tio års bevisad framgång med den klassiska A-linjen och utgör nästa ...

Image
Nyheter

Marcus Wallen utnämnd till Restaurangbranschens Vardagshjälte 2025

Image
Nyheter

Menigos jättelager i Göteborg har öppnat

"För våra kunder innebär det nya lagret leveranser som är säkrare och närmare än någonsin"

Image
Nyheter

Strawberry lanserar nytt affärssegment

Strawberry Living, en del av Strawberry-koncernen, lanserar ett nytt affärsben

Image
Nyheter

Hotell Fratelli har fått ett arkitekturpris

“Från början ett familjeägt varuhus med bostäder på de övre våningarna, som nu har omvandla...

Image
Nyheter

Julmustens dag – tusentals flaskor delas ut gratis

"Det känns helt rätt att den nu fått en alldeles egen dag"

Image
Nyheter

Intervju: Kocken och krögaren Jonas Svensson

"Jag bestämde mig tidigt för att jobba med de bästa"

Image
Recept

Jonas Svenssons recept: Japansk risotto

Image
Hotell

Sveriges första Hyatt Place har öppnat i Göteborg

"Här är otroligt bra isolerat, de som väljer att bo här ska kunna vila ut och njuta av stillhete...

Senaste numret

Läs branschens
största oberoende magasin

Läs digitalt!

Hotell & Restaurangs nyhetsbrev

Få relevanta branschnyheter
varje vecka

Lediga jobb
Läs mer
Populärt
Image
Nyheter

Nybyggda Kusthotellet Styrsö har öppnat

Image
Hotell

Bjertorp Slott satsar på gastronomiska upplevelser

Image
Nyheter

Är hotellens teknik för smart?

Innovationsvågen gör hotellrummen så smarta att gästerna får kämpa för att hänga med

Image
Utmärkelse

Kokboken Solen är Årets kokbok 2025

Image
Recept

Recept: Snabb vegetarisk Yakisoba

Image
Årets Konditor

Kristin Hamberg vann finalen av Årets Konditor 2025

"Jag är så otroligt glad att juryn såg och uppskattade min vision"

Image
Nyheter

Sanna Olsson vann Mack-SM med mackan ”En bit av Öland”

"Jag tror att jag vann för att mackan är unik"

Image
Nyheter

Carina Lovén vann Pralin-SM

Image
Ny på jobbet

Frida Björklund – ny hotelldirektör på Quality Hotel Prisma

"Det är oerhört glädjande att få återvända till hotellbranschen och särskilt Quality Hotel Pr...

Image
Minskat Matsvinn

Skänker pengar till välgörenhet för varje tom tallrik

För varje renskrapad tallrik skänks pengar till välgörenhet, något som även förväntas minska...

Image
Nyheter

Snart öppnar cocktailbaren Sally’s på Sheraton Stockholm Hotel

"Inspirationen är hämtad från den glamourösa discoeran i 70-talets New York"

Image
Mässa

Allt för Hälsan arrangeras i helgen

Image
Nyheter

Pralin-SM, Mack-SM och Årets konditor arrangeras på Sthlm Food & Wine

Image
Recept

Vegetariskt recept – Pasta al limone e Stracciatella

Image
Produktnyhet

Max har lanserat en helt ny burgare – Unicorn Burger

Image
 Bocuse d'Or

Svenska laget är redo för Bocuse d’Or Europe

Image
Clarion Hotel

Clarion Hotel Stockholm och  Slow Fashion Hub arrangerar Slow Fashion Galan

Image
Recept

Vegetariskt pastarecept: Pasta e fagioli

"En riktigt smakrik höstfavorit där vi tillagar allt i samma gryta och toppar med Stracciatella"

Image
Nyheter

SpookCation på hotellet som tidigare var ett fängelse

"Historien sitter kvar i väggarna, och vi påminns dagligen om platsens unika förflutna"

Image
Nyheter

Så mycket kaffe dricks det på jobbet

Hotell & Restaurang logga

Kontakt

Annika Rådlund, Chefredaktör
[email protected]

Annonsera

Mikael Persson, Mediasäljare
[email protected]

Följ oss på Sociala medier

  • Facebook

Nyhetsbrev


Chefredaktör: Annika Rådlund | Ansvarig utgivare Jenny Fors

Copyright © 2024 Svenska Media i Ljusdal AB | Policy för datahantering, integritet och cookies

Hotell & Restaurang

Sidan innehåller information om alkoholaltiga drycker.