Stellagalan 2025 samlade branschen på Sergel HUB i Stockholm för att hylla kvinnliga förebilder inom gastronomin. Årets vinnare i nio kategorier prisades.
Galan har under flera år arbetat med att lyfta fram förebilder och stärka både nya och etablerade aktörer inom gastronomin.
– Stellagalans styrelse är oerhört stolt över att få bidra till utvecklingen mot en mer jämställd bransch och samtidigt fira talang, kreativitet och professionalism på ett värdigt och festligt sätt. Vi har drivit Stellagalan i åtta år nu och man skulle kunna tro att de nominerade skulle sina. Men vi ser fortfarande att det finns mängder med enastående kvinnor, säger Anette Rosvall, talesperson för Stellagalan.
Årets pristagare i Stellagalan 2025:
BAGARE
Birgitta Hedström Persson, Fru Bakstra, Frösön
BARTENDER
Olivia Hermansson, Guilty Pleasure, Sundsvall
KOCK
Florencia Abella, Ekstedts Restaurant, Stockholm
MEDIA
Elin Peters, Dagens Nyheter, Stockholm
KONDITOR
Maria Grave, Coach Svenska Konditorlandslaget samt YRGO Bagare & Konditorer
MENTOR
Pia Huuva, Huuva Hideaway, Tornedalen
SERVIS
Nora Emond, Bacchanale, Stockholm
SOMMELIER
Hanna Wessman, Terroir Vin, Göteborg
HEDERSPRIS 2025
Agneta Scharp, Wedholms fisk, Stockholm
www.stellagalan.se