Årets smak på Blossa 2025 är en hyllning till Alperna 

Blossa lanserar även en glöggmugg i samarbete med Rörstrand.
Blossa 25 är en hyllning till Alperna.
Blossa 25 är en hyllning till Alperna.

Årets Blossa är, för första gången på 20 år, baserad på rött vin. Både flaskans design och innehåll är en hyllning till alperna. Så vad är då smaken på Blossa 2025?

Blossa 2025 är en starkvinsglögg gjord på rött vin som får sin karaktär från citronzest, torkade pomeransskal och granskott. Lite enbär har tillsatts för att förhöja smaken av skog. De knallgröna granskotten är Blossas hyllning till de natursköna alpmiljöerna, som i denna glüwheinstolkning kombineras med Blossas traditionsenliga glöggkryddor.
Som vanligt har kryddorna fått macerera och lagra i minst fem månader, innan de blandats med övriga ingredienser.

Blossas tidigare årgångsglöggar har baserats på vitt vin. Men i år har Blossa
tagit sig an att utmaningen och resultatet är deras första årgångsglögg baserad på rött vin.

– Glögg och glühwein är nära besläktade. Den mindre söta glühwein har för oss svenskar en stark koppling till tysktalande länder – inte minst Alperna, säger Åsa Orsvärn, Chief Blender på Blossa.

Henned personliga serveringstips är:
–Servera glöggen ihop med saffransmunkar eller struvor.

Glöggmugg i samarbete med Rörstrand
Till årets upplaga av årgångsglöggen lanseras en unik glöggmugg, framtagen i samarbete mellan Blossa och Rörstrand. Muggen pryds, likt flaskan, av ett motiv inspirerat av Alpernas landskap.

– Glöggmuggen är inte bara perfekt att värma händerna kring under årets kyliga dagar, utan också är en utmärkt gå bort-present till värden eller värdinnan på vinterns glöggmingel. Vi är väldigt stolta över detta samarbete, och vem vet, kanske kan det kommande år bli ett lika eftertraktat samlarobjekt som årgångsglöggen själv säger Emelie Eriksson, senior global brand manager på Blossa.

Rörstrand har tagit fram en glöggmugg med årets Blossa-motiv.
Rörstrand har tagit fram en glöggmugg med årets Blossa-motiv.


Muggen lanseras den 16 oktober. Blossa 25 lanseras som en starkvinsglögg (15%) från den 10 september och den alkoholfria glöggen släpps den 1 November.

Läs också