Astrid Lindgrens värld öppnar ny restaurang
3 Jul 2023
Arbetet med att skapa fler och bättre serviceytor för parkens växande antal gäster startade redan för några år sedan. Ett av målen var att skapa en ny större restaurang som kunde ta emot stora sällskap oavsett säsong.
– Det är som att stiga in i ett Folkets Hus, eller en bygdegård från 50-talet, med en scen i ena änden och inrett efter den tidens stilideal, säger Astrid Lindgrens Världs vd Joacim Johansson. Lokalen är också byggd så att vi ska kunna nyttja den flexibelt andra delar av året, exempelvis för större möten och konferenser.
Med tanke på att den nya restaurangen rymmer 250 sittande gäster inomhus och ytterligare 100 utomhus kommer den i perioder vara fylld med många hungriga besökare samtidigt. På bakgården finns det gott om sittplatser och ytor för lek. Ett av de moderna inslagen som ska förenkla logistiken är att man kan beställa sin mat via sin telefon.
Fokus på matenMest ordning är det förmodligen i det nya stora köket. Där vet man till punkt och pricka vad som läggs på tallrikarna. För precis som i övriga parken är all mat här tillagad med i huvudsak lokala råvaror från producenter och odlare i trakten. Under året räknar man med att servera 35 000 portioner raggmunk med fläsk, koka 10 ton sylt och lägga 40 ton potatis i olika former på faten.
– Själva tanken med den småländska maten är ju just att den, precis som Astrids Lindgrens berättelser, är en stabil grund och något som våra gäster ska känna igen sig i, behålla i minnet och vilja återkomma till. Vi vill ge våra gäster en stunds njutning liksom en behaglig paus under dagen i parken utan att behöva ”kliva ur” sagan och berättelserna, säger Sara Hedblom är mat-och dryckeschef.
I år är det småländska klassiker som raggmunk med stekt fläsk, köttbullar med redigt potatismos, pytt i panna och klassisk smörgåstårta med rökt lax som serveras i antingen barn- eller vuxenportioner.
Mer att vänta
–Ytterligare ett steg i utvecklingen av serviceytorna i anslutning till Bysalen kommer att tas framgent. Vi har anledning att återkomma om detta senare.
3 Jul 2023
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Kryddiga drinkar med Fireball
Firebål, Spicy Sunrise och Fireball Sour
-
Introducerar ett nytt kvällskoncept - traditionellt kinesiskt midnattsnack
"Ambitionen är att inte bara erbjuda utsökt mat, utan också skapa en unik och spännande atmosfär"
-
Topp 10: Hit reser svenskarna på höstlovet
"Det har varit ett högt bokningstryck i år"
-
Estrellas Heta Häxhattar med chili och gräddfil gör comeback
De frasiga barsnacksen är tillbaka
-
Nytt skräckhus i restaurang Fiesta under Halloween på Gröna Lund
"I den zombiesmittade restaurangen Zombiesta förvandlas varje gäst till en del av menyn när de möter kökspersonal som inte bara lagar maten, utan också jagar den"
-
Fanta lanseras med Beetlejuice -design
"Inför Halloween kände vi att det var det perfekta tillfället att skaka om Fanta lite och blanda det bubbliga och färgglada med Beetlejuices läskigheter"
-
Han blir ny vd för Hotel Diplomat
"Det är en spännande och stimulerande utmaning"