Niklas Hellsing har utsetts till Östergötlands bästa kock 2011. Han driver verksamheten på Gryts Varv Hotell & Konferens i Gryts skärgård, Valdemarsvik. Den återkommande tävlingen hölls under Matmässan, ”smaka på Östgötamat” i Linköping. Juryn föll för Niklas Hellsings ”skojsiga höstkotlett” på två vis, med smak av svamp och calvadosglaserade äpplen och morötter som serverades med en oxsvanssky.
Juryns motivering: ”Med strukturerat arbete, perfekt handlag, olika tekniker samt harmoniska smaker. Han har på ett genomtänkt sätt lyft fram förstklassiga råvaror från den östgötska landsbygden.”
Tvåa i tävlingen blev Thomas Abrahamsson på Collegium och trea Jimmy Ragnar och Chris Wall från De Klomp.
Nyheter
Årets kock öppnar ny restaurang
Nyheter
Fine dining i husvagn – längs Göta kanal i sommar
Nytt gourmetkoncept längs Göta kanal i sommar
Drinkrecept
Drinkrecept: 3 kalla alkoholfria kaffedrinkar
Byggprojekt
The Crane Hotel byggs i Hudiksvalls historiska kranfabrik
Hotellet blir en förlängning av Aktivitetsfabriken