Niklas Hellsing har utsetts till Östergötlands bästa kock 2011. Han driver verksamheten på Gryts Varv Hotell & Konferens i Gryts skärgård, Valdemarsvik. Den återkommande tävlingen hölls under Matmässan, ”smaka på Östgötamat” i Linköping. Juryn föll för Niklas Hellsings ”skojsiga höstkotlett” på två vis, med smak av svamp och calvadosglaserade äpplen och morötter som serverades med en oxsvanssky.
Juryns motivering: ”Med strukturerat arbete, perfekt handlag, olika tekniker samt harmoniska smaker. Han har på ett genomtänkt sätt lyft fram förstklassiga råvaror från den östgötska landsbygden.”
Tvåa i tävlingen blev Thomas Abrahamsson på Collegium och trea Jimmy Ragnar och Chris Wall från De Klomp.
Läs också
Bocuse d'Or
Svenska laget är redo för Bocuse d’Or Europe
Produktnyhet
Max har lanserat en helt ny burgare – Unicorn Burger
Bocuse d'Or
Svenska laget är redo för Bocuse d’Or Europe
Minskat Matsvinn
Viking Line har halverat matsvinnet ombord
Nyheter
Stockholms bästa kanelbullar