Det rullar starkt framåt för restaurangkedjan Blackstone Steakhouse som startade sin första restaurang 2015. Nu, nio år senare, etablerar franchiseföretaget sin 17:e restaurang.
Blackstone Steakhouse startade sin första restaurang i Falun 2015 och med den nyligen öppnade restaurangen i Uppsala finns nu 17 stycken runtom i landet. Restaurangkonceptet erbjuder gästerna en helhetsupplevelse där gästerna själva steker sina varmrätter på en het lavasten. Något de menar ger mycket goda möjligheter till lönsamhet och kostnadseffektiv köksbemanning.
– Det enkla och samtidigt eleganta matkonceptet gör det lätt att skapa lönsamhet i en Blackstone Steakhouse-restaurang. Men det bästa med konceptet är ändå att det ger våra gäster en måltidsupplevelse utöver det vanliga, säger Christian Maggio.
På en Blackstone Steakhouse-restaurang serveras råvarorna, som kan vara kött, fisk eller något vegetariskt, tillsammans med en lavasten som hettats upp till 400 grader. På stenen steker gästen sin varmrätt som serveras med olika tillbehör.