Emil Åreng, en av Europas skarpaste bartenders från restaurang Facit i Umeå, har skapat en drink med Brännland Iscider som bas. Drinken är döpt till Brännlandscupen, en fräsch drink med norrländsk twist.
INGREDIENSER
🍏 6 cl Brännland Iscider
🌿 En handfull riktigt bra mynta (spara några snygga toppar till garnish)
🍋 2 cl äppelsyra från Sandberg –eller citronsaft/lime om det är närmare
🍯 1 cl honungsvatten eller sockerlag
Gör så här:
Skaka alla ingredienser semihårt i 10 sekunder så du får ut smakerna av myntan. Häll ner 5 cl Sodavatten och dubbelsila upp till ett highballglas med is och garnera med mynta.

Emil Åreng & Facit
Emil Åreng är en prisbelönt bartender med 20 års erfarenhet. Han har startat legendariska baren Open/Closed, varit kreativ ledare för Cadierbaren på Grand Hotel i Stockholm och grundat Facit Bar i Umeå där man endast använder svenska produkter. Han är dryckesredaktör på Café. Emil Åreng brinner för att utveckla andra i branschen och ser bartenderyrket som en konstform där upplevelsen för gästen är i fokus.
Brännland Iscider
Brännland Iscider har tillverkats sedan 2012 och har etablerat sig starkt både i sin hemmamarknad och på export och serveras återkommande på världens bästa restauranger.

Foto: Wine Affair