Brännlandscupen – nytt drinkrecept av Emil Åreng

Drinken Brännlandscupen är skapad av bartender Emil Åreng.
Drinken Brännlandscupen är skapad av bartender Emil Åreng.

Emil Åreng, en av Europas skarpaste bartenders från restaurang Facit i Umeå, har skapat en drink med Brännland Iscider som bas. Drinken är döpt till Brännlandscupen, en fräsch drink med norrländsk twist.

INGREDIENSER
🍏 6 cl Brännland Iscider
🌿 En handfull riktigt bra mynta (spara några snygga toppar till garnish)
🍋 2 cl äppelsyra från Sandberg –eller citronsaft/lime om det är närmare
🍯 1 cl honungsvatten eller sockerlag

Gör så här:
Skaka alla ingredienser semihårt i 10 sekunder så du får ut smakerna av myntan. Häll ner 5 cl Sodavatten och dubbelsila upp till ett highballglas med is och garnera med mynta.

Bartender Emil Åreng
Bartender Emil Åreng på Facit Bar i Umeå där man endast använder svenska produkter.

Emil Åreng & Facit
Emil Åreng är en prisbelönt bartender med 20 års erfarenhet. Han har startat legendariska baren Open/Closed, varit kreativ ledare för Cadierbaren på Grand Hotel i Stockholm och grundat Facit Bar i Umeå där man endast använder svenska produkter. Han är dryckesredaktör på Café. Emil Åreng brinner för att utveckla andra i branschen och ser bartenderyrket som en konstform där upplevelsen för gästen är i fokus.

Brännland Iscider
Brännland Iscider har tillverkats sedan 2012 och har etablerat sig starkt både i sin hemmamarknad och på export och serveras återkommande på världens bästa restauranger.

Brännlandscupen med Brännlands iscider.
Brännlandscupen med Brännland iscider.

Foto: Wine Affair

Läs också