Helgen 25-26 augusti genomfördes BBQ EM i Torhout, Belgien. Det Svenska Grillandslaget lyckade ta en hedrande 3:e plats i kategorin dessert till vilken man sammanställt en så kallad ”Appel Triology”, bestående av :
– Kanelcheesecake á la Destrooper med karamelliserad grillad äppelskiva
– Äppelkompott med en touch av ingefära serverad med råkräm (vispgrädde med äggula,socker samt vanilj)
– Helgrillat äpple med äppelkaramellsås
Eventet besöktes av tiotusentals intresserade grillentusiaster från hela Europa. Totalt deltog närmare 60 lag. De olika grillklasserna var: revben, nötkött, kyckling, fisk och dessert.
Arbetsmeriter Svenska Grillandslaget:
Ulrik Lindelöv, lagledare: Sjömagasinet, Göteborg, 28+, Göteborg. Arbetat med kändiskocken Richard Corrigan, London. Driver idag Lindelöv mat och vinkällare, Alingsås
Peter G Nilsson: Driver PG Nilsson Consulting & Catering i Skellefteå. Catering, inspiration, event med inriktning på mat & grill.
Henrik Stensvad: Köksmästare restaurang Krejsy’s och Classic Café, Gröna Lund.
Emma Lindgren är konditor på Maxi, Alingsås och har framgångsrikt deltagit i SM.