Daniel Höglander blir ny gastronomisk ledare på Operakällaren
12 Aug 2024
–Det är med stor vördnad och stolthet jag har tagit mig an uppgiften att föra Operakällaren in i 2020-talet. Under Tore Wretmans ledning stod Operakällaren för framåtblickande och pionjärskap inom värdskap och restaurangkonst. Operakällaren är en institution, men långt ifrån ett museum. Vi ser tillbaka - för att kunna blicka framåt och ge hela upplevelsen en modernare och mer inkluderande touch, säger Daniel Höglander.
Höglander är en av Sveriges främsta kockar och krögare och har bland annat grundat Aloë, som har två stjärnor i Guide Michelin. Emanuel Tärnqvist, även han med bakgrund från bland annat Aloë, kommer att axla rollen som Operakällarens kökschef.
–Vi är mycket glada över att få välkomna Daniel Höglander och Emanuel Tärnqvist till Operakällaren. För oss är det viktigt att bevara restaurangens tradition och kvalitet, samtidigt som vi ständigt strävar efter utveckling och förbättring. Vi kunde inte ha funnit bättre gastronomiska ledare än Daniel och Emanuel, säger Oscar Durling, VD Operakällaren.
I samband med nyöppningen kommer Verandan att göras mer tillgänglig då en helt ny cocktailbar öppnar där.
–Att öppna upp Verandan och skapa en cocktailbar där blir en nyckel för att göra Operakällaren mer tillgänglig för fler. Cocktailbaren kommer att ha en klassisk stil, men med en atmosfär fylld av värme, genuint värdskap och personlighet. Vi ser otroligt mycket fram emot att bjuda in våra gäster till denna fantastiska plats, säger Rasmus Klintberg, restaurangchef.
–Vi gör det här med hjärta och kärlek till den inkluderande gastronomin och det dukade bordet och tar Tores bevingade citat: "Det finns ingen umgängesform överlägsen måltiden” på största allvar. Vi ser fram emot att Operakällaren ännu mer än tidigare ska bli en plats där människor möts och skapar oförglömliga minnen tillsammans.”, avslutar Höglander.
Operakällaren öppnade 1787 och är en av Sveriges mest prestigefyllda restauranger. Under Tore Wretmans ledning från 1955 blev Operakällaren en känd gastronomisk institution som införde nya matlagningstekniker och gjorde restaurangen internationellt omtalad.
12 Aug 2024
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Ny sjömatsutbildning lanseras
"Deltagarna får en djupare förståelse för hållbarhet, artkännedom och näringslära, samtidigt som de får praktisk erfarenhet av tillagningstekniker"
-
Så mycket kaffe dricks på jobbet – cheferna toppar listan
Här är topp 5 yrken och roller som konsumerar mest kaffe.
-
Strawberry ska bygga Nordens största flygplatshotell på Arlanda
"Det känns fantastiskt för oss att kunna erbjuda ett fullservice-hotell"
-
Idag lanseras Spenn
"Med Spenn och partnerskapet med Norwegian kommer vi att skapa synergier och mervärde för våra medlemmar och partners på ett sätt som aldrig tidigare har gjorts inom lojalitet"
-
Solvalla tar från årsskiftet över restaurangerna vid arenan
"Framför allt finns det synergier som vi kommer att utnyttja"
-
Pontus Frithiof lanserar en egen te-kollektion
"Vi hoppas att våra gäster ska upptäcka teets många möjligheter"
-
Vildmarkshotellet bygger spa för 40 miljoner
"Vår vision är att skapa en oförglömlig upplevelse där gästerna verkligen känner naturens kraft och närhet"