Nu är det klart vilka av Sveriges främsta kockar som medverkar i årets upplaga av Kockarnas Krog på matmässan Mitt kök, som går på Stockholmsmässan den 8-11 november.
– Idén föddes då jag och Fredrik Eriksson reflekterade över hur svårt det kunde vara att äta riktigt gott under mässor runt om i världen, och det ville vi ändra på. Mitt kök är ju en mässa med stort fokus på mat och råvaror. Att samla ett gäng av de bästa kockarna och skapa menyer tillsammans satte verkligen maten i centrum och krogen blev genast en stor succé. Nu, när projektet är inne på sitt femte år, ringlar sig kön lång redan innan vi öppnar för lunch, berättar Daniel Fritzdorf, ansvarig för matmässan Mitt kök. Så kom i tid, tipsar han.
I år är temat ”minnenas mat” och besökarna bjuds på både fantastisk mat och ett personligt minne från kocken som skapat rätten samt receptet.
– Var inte rädd för att testa nya smaker, ge dig ut i världen för att uppleva och upptäcka livet. Ät och njut på vägen, så skapas dina egna bästa matminnen! Tipset kommer från årets kock 2012, Klas Lindberg, som i år bjuder på en kycklingrätt han minns från en resa till Frankrike.
2012 består teamet bakom Kockarnas Krog på Mitt kök-mässan av: Fredrik Eriksson, Markus Aujalay, Karin Fransson, Björn Frantzén, Klas Lindberg och konditorerna Magnus Johansson och Josefine Baummann