Idag slår Fazer Food Services upp portarna för NOGA, en lunchrestaurang och gastronomisk mötesplats. På NOGA kan gästerna njuta av och lära sig att laga nordisk mat från grunden. Smakstudion svarar på ett stort intresse för matlagning och mathantverk. Kökschef är Tomas Diederichsen, Årets Kock 2011.
NOGA, som står för nordisk gastronomi, är en lunchrestaurang och smakstudio. Till lunch serveras nordiska smaker i modern tappning. På kvällarna arrangeras matlagningsevent i restaurangens smakstudio.
– NOGA är Fazer Food Services flaggskeppsrestaurang i Sverige. Idén är att förmedla både smakupplevelser och kunskaper till våra gäster och vi ser mycket fram emot att se hur NOGA tas emot, säger Michaela Wickman, marknadsdirektör på Fazer Food Services.
Tomas Diederichsen står bakom matfilosofin på NOGA och har rekryterat sitt köksteam från bland annat F12-gruppen, Eriks Vinbar och Juniorkocklandslaget.
– NOGA står för kreativ matlagning som vänder sig till en bred publik. Jag brinner för att utveckla det nordiska köket och till min hjälp har jag ett vasst team som borgar för hög kvalitet och inspirerande möten, säger Tomas Diederichsen, Fazer Food Services.
NOGA öppnar idag och ligger på Lindhagensgatan 100 på Kungsholmen i Stockholm.
Om NOGA
Inriktning: Modern nordisk gastronomi.
Lunchrestaurangen: Lunchmeny och affärslunch med rätter från 135 kr till 350 kr.
Smakstudion: Matevent på kvällstid (matlagningskurser, catering, fester etc.)
Adress: Lindhagensgatan 100, Kungsholmen, Stockholm.
Köksteam: Lisa Andersson, restaurangchef, Tomas Diederichsen, kökschef, Pi Le, souschef, Jonas Karlsson, kock, Maleka Lindström Carlvik, sommelier, Karolin Larsson, servitris.