Ecoviva lanserar matkasse som certifierats av WWF
7 Mar 2024
Ecoviva har i samarbete med WWF antagit utmaningen att skapa välsmakande måltider med mycket lågt klimatavtryck. Klimatbudgeten för en måltid ska enligt One Planet Plate vara högst 0,5 kg CO2e per måltid eller totalt 11 kg CO2e per vecka. Det är mycket tuffa krav. Som jämförelse kan nämnas att en enda måltid, till exempel en hamburgare kan generera nästan en tredjedel av hela veckans ”klimatbudget”.
– Vi har ökat andelen grönt på tallriken och valt bättre fågel och fisk med rätt ursprung. Så långt det går har vi ekologiska och svenska råvaror. Av sexton portioner i vår One Planet Plate-kasse är hälften vegetariska och hälften med fågel och fisk. Och alla måltider är jättegoda med recept framtagna i vårt eget kök, säger Annika Kristoffersson.
Ecoviva One Planet Plate-kasse tar hänsyn till både klimatpåverkan och biologisk mångfald. Klimatberäkningar, rätter och råvaror uppfyller kriterierna för WWFs One Planet Plate.
– Maten vi äter ger upphov till en fjärdedel av en individs klimatpåverkan och är den största orsaken till förlust av biologisk mångfald. Men det behöver inte vara svårt att äta bättre för planeten, och vi är glada att Ecoviva nu hjälper till att visa vägen med denna matkasse, säger Anna Richert, senior matexpert på Världsnaturfonden WWF.
– Vi vill med detta initiativ uppmuntra företag att belöna en medarbetare eller team som gjort något positivt inom hållbarhetsarbetet med en välsmakande One Planet Plate-kasse från Ecoviva, det vore fantastiskt, säger Annika Kristofferson.
Av: Annika Rådlund Källa: Protos Foto: Karin Röse
7 Mar 2024
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
I mars öppnar nyrenoverade Scandic Wallin
"Vi ser verkligen framemot att äntligen få slå upp portarna till detta moderna hotell med mycket centralt läge och goda kommunikationsmöjligheter"
-
Uber Ski lanseras i Sverige
"Med Uber Ski tror vi att vi kan hjälpa dem som vill lägga mindre tid på logistiken och mer tid på allt det roliga under semestern. Vi hoppas tjänsten blir ett uppskattat tillskott under skidsäsongen"
-
Indochine har öppnat på Arlanda
"Indochine är, med sitt asiatiska, inspirerande koncept, ett perfekt komplement till det övriga utbudet på Marknadsplatsen"
-
Max öppnar flagship-restaurang i Köpenhamn
"Restaurangen får ett väl synligt läge där många gående och cyklister passerar varje dag"
-
Hotellet har inrett ett Mellorum
Mellorummet har glammiga detaljer och utlovar flera överraskande inslag. Bland annat kommer...
-
Husmanskosten får en egen dag i kalendern
"Husmanskostens dag har potential att bli en viktig dag"
-
Recept: One Pot Risoni Pomodoro med varm fetaost & bönor
Toppa receptet med detta: