Ecoviva lanserar matkasse som certifierats av WWF
7 Mar 2024
Ecoviva har i samarbete med WWF antagit utmaningen att skapa välsmakande måltider med mycket lågt klimatavtryck. Klimatbudgeten för en måltid ska enligt One Planet Plate vara högst 0,5 kg CO2e per måltid eller totalt 11 kg CO2e per vecka. Det är mycket tuffa krav. Som jämförelse kan nämnas att en enda måltid, till exempel en hamburgare kan generera nästan en tredjedel av hela veckans ”klimatbudget”.
– Vi har ökat andelen grönt på tallriken och valt bättre fågel och fisk med rätt ursprung. Så långt det går har vi ekologiska och svenska råvaror. Av sexton portioner i vår One Planet Plate-kasse är hälften vegetariska och hälften med fågel och fisk. Och alla måltider är jättegoda med recept framtagna i vårt eget kök, säger Annika Kristoffersson.
Ecoviva One Planet Plate-kasse tar hänsyn till både klimatpåverkan och biologisk mångfald. Klimatberäkningar, rätter och råvaror uppfyller kriterierna för WWFs One Planet Plate.
– Maten vi äter ger upphov till en fjärdedel av en individs klimatpåverkan och är den största orsaken till förlust av biologisk mångfald. Men det behöver inte vara svårt att äta bättre för planeten, och vi är glada att Ecoviva nu hjälper till att visa vägen med denna matkasse, säger Anna Richert, senior matexpert på Världsnaturfonden WWF.
– Vi vill med detta initiativ uppmuntra företag att belöna en medarbetare eller team som gjort något positivt inom hållbarhetsarbetet med en välsmakande One Planet Plate-kasse från Ecoviva, det vore fantastiskt, säger Annika Kristofferson.
Av: Annika Rådlund Källa: Protos Foto: Karin Röse
7 Mar 2024
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tre krogar ordnar gemensam torgfest
Negronifontän, mat, musik, dryck, glass- och popcornvagn kommer att vara på plats
-
Diplomat Collection - förenar hotellen under nytt gemensamt namn
"Diplomat Collection ska vara ett signum för våra boutiquehotell som står för modern luxury"
-
"Kattityd" när Pizza Hut lanserar katten Gustav -meny
Katten Gustaf fyller 46 år - firar med ny film och meny på Pizza Hut Sverige
-
Fredagskockens goda grilltillbehör "Libanesisk kycklingfest"
Myntabulgur, syrad rödlöksallad, paprikahummus och vitlöksyoghurt
-
McCain Foodservice lanserar SureCrisp Max
"Vi är övertygade om att de här pommes fritesen kommer att sätta en ny standard för restaurangmat och erbjuda en minnesvärd upplevelse från första till sista tuggan"
-
Thilda Mårtensson ny köksmästare på Julita Wärdshus
Tar över efter Bocuse d’Or Europe-medaljören Gustav Leonhardt
-
Tre kockar tar fram klimatsmarta tolkningar på krogklassiker
Desirée Jaks, Louise Johansson och Melvin Glimstål skapar moderna klassiker för krogen