Nu fokuserar hotellkedjan Elite på att vässa konferenslunchen. Därför utsåg en jury den 13 april den bästa lunchrätten i en nystiftad intern tävling, kallad Elite Hotels Masterchef. Finalen gick av stapeln i Gyllene Salen på Elite Hotel Marina Tower.
Välsmakande, nyttig och inspirerande mat är viktigt för en lyckad konferens. Det vet Elite Hotels of Sweden som varje år välkomnar cirka en miljon konferensgäster. För att höja nivån ytterligare har de arrangerat tävlingen Elite Hotels Masterchef 2018, där Elite Hotels bästa konferenslunch korades. Deltagarna fick en råvarulista att förhålla sig till där ledorden var; välsmakande med grönt i fokus.
– Vi har fantastiskt duktiga kockar runt om på våra hotell, och vill med den här utmaningen inspirera dem till att fortsätta presentera på topp, säger Thomas Östberg, Köksmästare på Elite Hotel Marina Tower.
I juryn satt bland annat Elite Hotels VD och ägare Bicky Chakraborty, Caroline Chakraborty, Christian Olsson på Vassa Eggen och Thomas Östberg på Elite Hotel Marina Tower. Under vintern har Elite Hotels restauranger från hela Sverige skickat in sina tävlingsbidrag och det var sex finalister som valts ut för att tävla inför juryn om titeln.
Hotellen som medverkade i finalen var:
Elite Hotel Adlon, Malmö
Elite Park Hotel, Växjö
Elite Hotel Ideon, Lund
Elite Hotel Mimer, Umeå
Elite Hotel Academia, Uppsala
Elite Stadshotellet, Eskilstuna
Elite Hotels koncern har i dag 37 hotell på 23 orter i Sverige – från Malmö i söder till Kiruna i norr – och ytterligare ett hotell byggs nu i Stockholm. I koncernen ingår också Sveriges ledande pubkedjan The Bishops Arms som omsätter c:a 500 mkr på 40 enheter. VD och ägare är Bicky Chakraborty. Elite Hotels of Sweden har cirka 1400 heltidsanställda med huvudkontor i Stockholm. Elite Hotels är Sveriges största privatägda hotellverksamhet. Koncernen omsätter ca 2 miljarder kronor årligen.
www.elite.se