Säsongens Bästa delar här med sig av sina bästa tips för att färga ägg naturligt. Snabba och lätta tips för alla som vill göra påskfrukosten, påskbuffén, lunchen eller påskmiddagen lite extra färgglad.
Färga ägg med hjälp av naturen:
Koka äggen hårdkokta.
Koka upp vatten, lite ättika och några rödkålsblad.
Låt äggen dra i färgbadet. Ju längre tid i färgbadet desto mörkare färg.
Gula ägg med gurkmeja
Gula ägg fick vi av lökskal och gurkmejapulver.
Koka äggen hårdkokta och lägg i ett vattenbad med gurkmeja och skal av gul lök.
Låt dra över natten.
Bakom Säsongens bästa står LRF Trädgård som är en branschorganisation för svenska producenter av grönsaker, frukt och bär samt prydnads- och plantskoleväxter.
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Säsongens bästa