Fine dining i husvagn – längs Göta kanal i sommar

Nytt gourmetkoncept längs Göta kanal i sommar
Nytt gourmetkoncept längs Göta kanal i sommar
Nytt gourmetkoncept längs Göta kanal i sommar.

I juli möts campingliv och gourmet längs Göta kanal. Tv-kocken Lisa Lemke står för maten på den nylanserade restaurangen Off Grid Fine Dining – tillagad i en husvagn och serverad på några av kanalens vackraste platser. Konceptet testas för första gången i år och bakom satsningen står Göta kanal och husvagnsåterförsäljaren Forsbergs Fritidscenter.

Off Grid Fine Dining bjuder på en oväntad kombination: campingliv och gourmetmat. I en husvagn serverar tv-kocken Lisa Lemke en trerättersmeny vid tre idylliska destinationer längs Göta kanal – en restaurangupplevelse som annars inte är möjlig på dessa platser: Bergs slussar, Karlsborg och Borenshult.

– Göta kanal har en unik plats i svensk historia, och det känns roligt att kunna erbjuda en upplevelse utöver det vanliga längs vattnet. Vi har valt ut tre särskilt vackra miljöer som vi tror ger en både stämningsfull och annorlunda middagskväll, säger Magnus Hollwin, marknadschef på Göta kanal.

I husvagnsköket står Lisa Lemke, matkreatör och tv-kock, känd från bland annat Timjan, tupp & tårta och Grillmästarna. Lisa driver Skrea Backe i Falkenberg med två restauranger, destilleri och B&B.

– Vi vill visa att husvagnslivet kan kombineras med högklassiga upplevelser. Med Lisa Lemke vid spisen skapar vi något helt unikt – fine dining på unika platser längs med Sveriges längsta kanal, säger Jonas Karlsson, vd på Forsbergs Fritidscenter, säger Jonas Karlsson, vd på Forsbergs Fritidscenter.

Läs också