När Gondolens nyårssupé bokades upp rekordsnabbt så bestämde sig restaurangen för att utöka firandet. Nu tar Gondolen över systerrestaurangen Ulriksdals Värdshus på nyårsafton och serverar samma meny som på Gondolen – med avslutning på takbaren Pelago 40 meter över Stockholm vid tolvslaget.
När Gondolen släppte borden till årets nyårssupé bokades platserna upp snabbt, därför bestämde de sig för att utöka. Gondolen, som ligger vid Slussen i Stockholm tar nu hjälp av Ulriksdals Världshus, som ligger 15 minuter bort med bil. Båda ingår nämligen i koncernen Svenska Brasserier. På nyårsafton tar nämligen Gondolen över köket på världshuset
–Vi ville hitta ett sätt att välkomna fler gäster utan att kompromissa med upplevelsen. Ulriksdals Värdshus ger oss möjligheten att servera samma nyårssupé i en vacker miljö, och med bussen till Gondolens takbar får gästerna en komplett nyårskväll, säger Gustav Norberg, restaurangchef på Gondolen.
Gästerna kommer att välkomnas på värdshuset klockan 18:00 och middagen serveras klockan
19:00. Menyn är densamma som på Gondolen och består av fem serveringar: kanapéer med sotad pilgrimsmussla och tartar på svensk oxfilé, grillad hummertartar, smörpocherad torskrygg med champagnesås och kaviar, oxfilé Tournedos Rossini med halstrad anklever och färsk vintertryffel samt glace au four som avslutning. När middagen är avslutad hämtar bussar upp gästerna för transport till Gondolens takbar, Pelago, som ligger 40 meter upp i Katarinahuset vid Slussen. Där möts de utsikt över Stockholm, champagne och fyrverkerier vid midnatt.
–Det här blir något alldeles extra. Att börja kvällen med middag i slottsparken och sedan åka upp till Gondolen när klockan närmar sig tolv skapar en nyårskväll med både lugn och firande. Vi ser verkligen fram emot att välkomna gästerna till den här upplevelsen, säger Mohammad Mehrvash, projektledare på Gondolen.


Gondolen över systerrestaurangen Ulriksdals Värdshus på nyårsafton.