Fredag den 6 juni öppnar destilleriet GinGin konceptbaren BarBar i centrala Piteå. Barens fokus kommer att vara på gin från GinGin, enkel men god mat, bra musik, trångt barhäng och gästspel.
I januari meddelades det att GinGin destilleri planerade att flytta in vägg i vägg med KUST Hotell & Spa med en helt ny konceptbar, och nu är det alltså dags för öppning. Samarbetet och delägarskapet är ett långsiktigt strategiskt drag som kommer att gynna både Skoogs, KUST Hotell & Spa och GinGin destilleri.
Genom att flytta in med konceptbaren i centrum av Piteå blir GinGin mer tillgängligt för både turister och lokalbefolkning, vilket ökar försäljnings möjligheterna och främjar en kulturell dialog kring hantverksprodukter och matupplevelser.
-Vi ser denna synergi som en fantastisk möjlighet att stärka vårt varumärke och nå ut till fler kunder. Genom att kombinera våra styrkor kan vi erbjuda en helt ny typ av upplevelse som kommer att ge både KUST och GinGin en starkare marknadsposition, säger Johan Gran, ägare av GinGin.
-Det kommer definitivt att sätta Piteå på kartan som en destination för unika mat- och dryckesupplevelser. Win-Win helt enkelt, säger Christina Skoog, vd KUST Hotell & Spa, Restaurang Tage och Skoogs Fastigheter.

Foto: Sara Lundberg
BarBar öppnar på Nationaldagen 6 juni
På BarBar kommer det att serveras mackor och drinkar och det kommer även att arrangeras provningar och cocktailworkshops.
Från KUST och Skoogs sida har de fått följa planeringen och byggnationerna i nya lokalen på nära håll och ser framemot det nya tillskottet på gatan.
– Tillsammans med Johan Gran har vi tagit fram lite olika alternativ för våra gäster. Bland annat kommer de som bokar hotellrum kunna lägga till bordsreservation på BarBar onsdagar-lördagar under sommaren, och i juli har vi just nu två datum där man kan boka ett exklusivt boendepaket med cocktailworkshop där man får blanda egna drinkar och sedan äter middag på Restaurang Tage, berättar Zandra Klasson, Marknadsansvarig på Skoogs/KUST Hotell & Spa
I sommar kommer det vara öppet fyra dagar i veckan.
– Till hösten blir det fokus på olika weekendpaket för privatpersoner men även konferenslösningar med tex visning på destilleriet, provningar och cocktailworkshops, berättar Zandra Klasson.