Grillrecept: Medelhavskyckling med melonsallad av Louise Johansson

Louise Johanssons grillrecept på Medelhavskyckling med melonsallad
Louise Johanssons Medelhavskyckling med melonsallad med kapris och oliver.

Här har Louice Johansson skapat en somrig kombination av medelhavssmaker där örtig kyckling och solmogen, söt melon möter en härlig fetaostkräm. Rätten beskrivs som smakmagi!

Louise Johansson vann den allra första omgången av Sveriges Mästerkock som ägde rum 2011 och sedan dess har arbetat med mat. Förutom att driva företaget Taste by Louise har hon tävlat i Årets Kock där hon gick till final 2019 och vann brons 2021. 2022 vann hon Kockarnas Kamp i TV4. Här delar hon med sig av ett härligt sommarrecept med medehavskänsla.

Medelhavskyckling med melonsallad

4 portioner
Tillagningstid: 45 minuter

Ingredienser:

1 förpackning Lönneberga Tunna kycklingfiléer Örter & Chili (á 560g)
1 dl medelstora kapris
1 burk (290 g) olivmix utan kärnor


Melonsallad

Ingredienser:

  • 1 huvudsallat
  • 1 cantaloupemelon
  • 2 citroner
  • 1/2 tsk nymalen svartpeppar
  • 1/2 tsk flingsalt
  • 1 msk olivolja
  • 1 kruka dragon
  • 1 kruka basilika
    Fetaostkräm
  • 100 g fetaost
  • 1 1/2 dl neutral rapsolja
  • 1 ägg
  • 2 tsk citronsaft
  • 1 msk vatten
  • 1 tsk honung
  • 2 krm salt

  • Gör så här:
  1. Fetaostkräm: mixa fetaost och olja slät, ställ åt sidan. I en hög kanna – mixa ägg, citronsaft, vatten,
    honung och salt. Tillsätt fetaostoljan i en tunn stråle under mixning tills såsen binder till majonnäs.
  2. Melonsallad: lägg salladsbladen på ett stort fat. Dela, och kärna ur melonen. Skär varje halva i 8
    klyftor. Gör 4 snitt i varje klyfta och lägg på salladen.
    Dela en citron på hälften och den andra i 4 klyftor. Grilla någon minut och pressa den halverade
    citronen över salladen. Ringla över olivolja och toppa med plockade blad av dragon och basilika. Salta och peppra efter smak.
  3. Kyckling: grilla kycklingen enligt anvisning på förpackningen. Lägg på ett fat och toppa med kapris,
    oliver och de grillade citronklyftorna.
  4. Servera kycklingen med den fräscha melonsalladen och fetaostkrämen


Läs också