Guld till Sverige i Nordic Chef
3 Apr 2024
Den 18-19 mars tävlade några av Sveriges mest framstående kockar mot våra nordiska grannländer i Nordic Chef. Samtliga länder har nyligen presterat på toppnivå i både Culinary Olympics och Bocuse d’Or och det blev en jämnkamp även i denna tävling.
Efter några intensiva tävlingsdagar stod det klart att Emil Persson och Ida Brixhall kammade hem guldet i Nordic Green Chef. Emil och Ida lärde känna varandra när båda jobbade på Operakällaren och har sedan samarbetat i Kocklandslaget.
- Det känns fantastiskt att ha fått representera Sverige i de nordiska mästerskapenoch jag är så glad att vi nådde hela vägen fram! Vi har lagt otroligt mycket tid påatt få till rätt balans i rätterna och sätta vår prägel på det vi serverade, och det betyder mycket att få den här bekräftelsen. Att få samarbeta med Ida i köket harvarit så givande och jag är stolt över att vi rodde hem det här tillsammans, säger Emil Persson.
Nordic Green Chef introducerades som tävlingsgren i mästerskapet 2022 och har ett vegetariskt fokus. Grenen är ett lagarbete mellan en senior kock och en junior kock där laget bedöms efter flertalet olika kriterier, men smaken utgör 50% av poängen.
- Emil och Ida är ett otroligt team, de stöttar varandra och båda har utvecklats av att ha tränat ihop. Jag är så stolt över deras insats och de förtjänade verkligen denna guldmedalj!, säger Jens Ericsson, General Manager för Svenska Kocklandslagen. Det blev silvermedalj till Norge medan Danmark tog bronset.
Emil Persson och Ida Brixhall
3 Apr 2024
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Ny sjömatsutbildning lanseras
"Deltagarna får en djupare förståelse för hållbarhet, artkännedom och näringslära, samtidigt som de får praktisk erfarenhet av tillagningstekniker"
-
Så mycket kaffe dricks på jobbet – cheferna toppar listan
Här är topp 5 yrken och roller som konsumerar mest kaffe.
-
Strawberry ska bygga Nordens största flygplatshotell på Arlanda
"Det känns fantastiskt för oss att kunna erbjuda ett fullservice-hotell"
-
Idag lanseras Spenn
"Med Spenn och partnerskapet med Norwegian kommer vi att skapa synergier och mervärde för våra medlemmar och partners på ett sätt som aldrig tidigare har gjorts inom lojalitet"
-
Solvalla tar från årsskiftet över restaurangerna vid arenan
"Framför allt finns det synergier som vi kommer att utnyttja"
-
Pontus Frithiof lanserar en egen te-kollektion
"Vi hoppas att våra gäster ska upptäcka teets många möjligheter"
-
Vildmarkshotellet bygger spa för 40 miljoner
"Vår vision är att skapa en oförglömlig upplevelse där gästerna verkligen känner naturens kraft och närhet"