Guld till Sverige i Nordic Chef
3 Apr 2024
Den 18-19 mars tävlade några av Sveriges mest framstående kockar mot våra nordiska grannländer i Nordic Chef. Samtliga länder har nyligen presterat på toppnivå i både Culinary Olympics och Bocuse d’Or och det blev en jämnkamp även i denna tävling.
Efter några intensiva tävlingsdagar stod det klart att Emil Persson och Ida Brixhall kammade hem guldet i Nordic Green Chef. Emil och Ida lärde känna varandra när båda jobbade på Operakällaren och har sedan samarbetat i Kocklandslaget.
- Det känns fantastiskt att ha fått representera Sverige i de nordiska mästerskapenoch jag är så glad att vi nådde hela vägen fram! Vi har lagt otroligt mycket tid påatt få till rätt balans i rätterna och sätta vår prägel på det vi serverade, och det betyder mycket att få den här bekräftelsen. Att få samarbeta med Ida i köket harvarit så givande och jag är stolt över att vi rodde hem det här tillsammans, säger Emil Persson.
Nordic Green Chef introducerades som tävlingsgren i mästerskapet 2022 och har ett vegetariskt fokus. Grenen är ett lagarbete mellan en senior kock och en junior kock där laget bedöms efter flertalet olika kriterier, men smaken utgör 50% av poängen.
- Emil och Ida är ett otroligt team, de stöttar varandra och båda har utvecklats av att ha tränat ihop. Jag är så stolt över deras insats och de förtjänade verkligen denna guldmedalj!, säger Jens Ericsson, General Manager för Svenska Kocklandslagen. Det blev silvermedalj till Norge medan Danmark tog bronset.
Emil Persson och Ida Brixhall
3 Apr 2024
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tre krogar ordnar gemensam torgfest
Negronifontän, mat, musik, dryck, glass- och popcornvagn kommer att vara på plats
-
Diplomat Collection - förenar hotellen under nytt gemensamt namn
"Diplomat Collection ska vara ett signum för våra boutiquehotell som står för modern luxury"
-
"Kattityd" när Pizza Hut lanserar katten Gustav -meny
Katten Gustaf fyller 46 år - firar med ny film och meny på Pizza Hut Sverige
-
Fredagskockens goda grilltillbehör "Libanesisk kycklingfest"
Myntabulgur, syrad rödlöksallad, paprikahummus och vitlöksyoghurt
-
McCain Foodservice lanserar SureCrisp Max
"Vi är övertygade om att de här pommes fritesen kommer att sätta en ny standard för restaurangmat och erbjuda en minnesvärd upplevelse från första till sista tuggan"
-
Thilda Mårtensson ny köksmästare på Julita Wärdshus
Tar över efter Bocuse d’Or Europe-medaljören Gustav Leonhardt
-
Tre kockar tar fram klimatsmarta tolkningar på krogklassiker
Desirée Jaks, Louise Johansson och Melvin Glimstål skapar moderna klassiker för krogen