Länge leve kärleken! Här är ett recept som passar bra till Alla hjärtans dag, men passar även bra alla andra dagar på året.
4 ½ dl strösocker
1 msk vaniljsocker
5 ägg
200 g Valio Eila® laktosfri kvarg hallon & blåbär
5 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1 ½ dl kakao
Smält smöret. Vispa strösocker, vaniljsocker och ägg poröst.
Tillsätt det smälta smöret och kvargen och vispa ihop.
I en separat skål – rör ihopvetemjöl, bakpulver och kakao.
Vispa snabbt ner mjölblandningen i smeten.
Häll utsmeten i en bakplåtspappersklädd långpanna och jämna till med en slickepott.
Grädda i cirka 25 minuter.
Glasyr
1 ½ dl Valio Eila® laktosfri vispgrädde 35 %
½ dl kaffe
200 g mörk choklad
Frystorkade hallonbitar
Värm upp grädde och kaffe i en kastrull.
Hacka chokladen fint.
Tag bort kastrullen frånvärmen och rör i chokladen.
Rör tills allt är blandat. Bred på glasyren på kakan. Strö överfrystorkad hallon. Låt stelna. Stansa ut hjärtan med pepparkaksform.