Konferensen Offentliga måltider arrangeras på FFCR i Malmö

Ett centralt ämne under dagskonferensen är hur AI kan minska matsvinn, optimera menyplanering och stödja hållbarhetsmål.
Jessie Sommarström, Årets kock 2022, är moderator på konferensen Offentliga måltider på FFCR i Malmö.
Jessie Sommarström, Årets kock 2022, är moderator på konferensen Offentliga måltider på FFCR i Malmö.

Konferensen Offentliga måltider kommer att äga rum på FFCR som arrangeras i Malmö i september. Kocken Jessie Sommarström kommer att leda samtalen kring aktuella och viktiga frågor för representanter inom den offentliga sektorn.

Efter en lyckad konferens i Göteborg 2024 väljer FFCR nu att fortsätta satsningen i Malmö. Dagskonferensen samlar engagerade deltagare för att dela kunskap, knyta kontakter och diskutera viktiga framtidsfrågor. Den 24 september 2025 slår södra Sveriges största restaurangmässa upp portarna i Malmö för en välkommen nyhet – konferensen Offentliga måltider.

Kända profiler
Moderator är Jessie Sommarström, som är en prisbelönt aktör inom gastronomi och hållbar matutveckling. Hon vann bland annat Årets kock 2022 och blev utvald till Årets kvinna i besöksnäringen året efter, hon har också tilldelats Gastronomiska akademiens guldmedalj. Dagskonferensen samlar engagerade deltagare för att dela kunskap, knyta kontakter och diskutera viktiga framtidsfrågor.

Moderator är Jessie Sommarström, som är en prisbelönt aktör inom gastronomi och hållbar matutveckling. Hon vann bland annat Årets kock 2022 och blev utvald till Årets kvinna i besöksnäringen året efter, hon har också tilldelats Gastronomiska akademiens guldmedalj. Hon arbetar som Gastronomisk chef och Head Of Food Service på Sodexo AB.

Under konferensen kommer även andra kända profiler att vara med för att diskutera de olika delarna.

Hållbarhet och AI

I år står hållbarhet och framtidens matutveckling i fokus och på konferensen Offentliga måltider kommer experter och branschaktörer diskutera hur innovation och hållbarhet kan integreras i storkök. Ett annat centralt ämne under dagskonferensen är hur AI kan minska matsvinn, optimera menyplanering och stödja hållbarhetsmål.

Dessutom kommer det att hållas en workshop som fokuserar på alternativa proteiner och deras roll i offentliga måltider. Nyckelaktörer inom proteinomställning tar plats i en viktig debatt om framtidens mat – där protein, näringsinnehåll och klimatpåverkan står i centrum.

En del av FFCR Malmö

Konferensen anordnas under första dagen av FFCR Malmö och är en del av södra Sveriges största mässa för restaurangbranschen. FFCR är ett årligt event som arrangeras i flera olika städer där beslutsfattare träffas för att upptäcka nya produkter, smarta lösningar och spännande nyheter och trender. Varje år lockas tusentals besökare till mässorna som bjuder på både inspiration och möjligheter att skapa nya kontakter och affärer .

En mässa – fyra städer i Norden

FFCR-mässan arrangeras i fyra städer i Norden; Stockholm, Göteborg, Malmö och Helsingfors. Efter Malmö 2025 kommer mässan åter igen till Stockholm 28–29 januari 2026.

Läs mer om mässan i Malmö här.

Läs också