Max och Impossible Foods lanserar tillsammans Unicorn Burger – en växtbaserad burgare som ska vara något utöver det vanliga.
– Vi har länge sökt efter fler växtbaserade alternativ som inte kompromissar med smak, upplevelse eller kvalitet. Växtbaserat kött från Impossible Foods är det mest övertygande på länge och jag är stolt över att MAX är först ut med den här produkten, säger Jonas Mårtensson, chefskock på Max Burgers.
Sedan lanseringen av Green-familjen 2016 har växtbaserade alternativ varit en självklar del av menyn. Målet är tydligt: Minst hälften av alla sålda måltider ska vara något annat än rött kött. Trots att andra bromsat sina vegetariska satsningar, väljer MAX att gasa.
– Det har skett ett trendbrott i branschen, där många dragit ner på vegetariska alternativ. Vi ser det däremot som vår uppgift att fortsätta vara ledande och visa att det går att kombinera hållbarhet, innovation och smak. Unicorn Burger är ett tydligt exempel på det, säger Jonas Mårtensson.
Samarbetet med Impossible Foods är en del av MAX bredare ambition att leda utvecklingen mot mer hållbara matval. Impossible Foods har som mål att göra en positiv skillnad för både människor och planeten genom att skapa välsmakande, näringsrika köttersättningar – helt baserade på växter.

Unicorn Burger
Unicorn Burger utmanar bilden av vad växtbaserad snabbmat kan vara. I centrum står det växtbaserade köttet från Impossible som är saftigt med en fyllig och köttliknande smak. Burgaren toppas med het gochujangmajonnäs, cheddarsmältost, picklad rödlök, gul lök, krispig isbergssallad, saltgurka och serveras i ett mjukt Friscobröd. Resultatet är en smakrik burgare med hetta, syra, sälta och sötma i balans.
– MAX är den perfekta partnern för att ta Impossible-produkterna till Sverige. Unicorn Burger kombinerar vår gemensamma smakexpertis för att skapa något som är superjuicy och riktigt gott. Max har länge varit en pionjär inom snabbmatsbranschen när det gäller att erbjuda växtbaserad mat där smaken står i centrum. Det är samma filosofi vi har med våra produkter, vilket gör att det här samarbetet känns helt naturligt, säger Bram Meijer, VP International Marketing på Impossible Foods.
Unicorn Burger lanserades i början av oktober på 31 Max-restauranger i Stockholm, Göteborg, Malmö och Uppsala. På samtliga av dessa restauranger kommer även nuvarande plant beef att bytas ut mot Impossible’s växtbaserade kött.